- Dołączył: 2012-04-24
- Miasto: Meksyk
- Liczba postów: 189
24 czerwca 2013, 14:09
Hej, mam szybkie pytanie.
Czy jest jakiś sposób aby bita śmietana ze sklepu była jeszcze sztywniejsza? bardziej jak krem ? może dodanie galaretki, albo żelatyny pomoże? ;)
- Dołączył: 2012-09-08
- Miasto: Płock
- Liczba postów: 7204
24 czerwca 2013, 14:14
bardzo w to wątpie najlepiej zrobić samemu
24 czerwca 2013, 14:14
Żelatnę można,a le można też dodać serka macarpone - wtedy jest naprawde super i tak się formuje, jak krem, świetnie sie nadaje wtedy do dekoracji.
- Dołączył: 2012-04-24
- Miasto: Meksyk
- Liczba postów: 189
24 czerwca 2013, 14:17
czyli jeżeli dodam do gotowej bitej śmietany, żelatynę rozpuszczoną w wodzie to nie spowoduje to zważenia?
chocollatee - wiem, że lepsza domowa, ale akurat teraz pod ręką mam tylko taką już ubitą w opakowaniu ;)
- Dołączył: 2013-02-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2622
24 czerwca 2013, 14:17
Kupna, tzn taka w sprayu? Z taką już nic nie zrobisz.. Ja do takiej z kubeczka po ubiciu dodaje albo rozpuszczoną żelatynę, albo galaretkę zrobioną z połowy wody, albo z braku laku śmietanfixy...
24 czerwca 2013, 14:18
A nie, jak w sprayu to raczej nic nie zrobisz...
- Dołączył: 2012-04-24
- Miasto: Meksyk
- Liczba postów: 189
24 czerwca 2013, 14:19
to może polecicicie mi jakiś szybki dobry krem? bo zrobiłam biszkopt z musem truskawkowym ale chciałam dodać też jakiś krem, a bita śmietana poszła by raczej na samą górę bo na krem jest za mało gęsta :(
- Dołączył: 2009-04-08
- Miasto: Bielsko-Biała
- Liczba postów: 1051
24 czerwca 2013, 14:46
mascarpone + serek bieluch albo jakiś podobny+ bita śmietana- pycha krem do ciast z owocami ;)
- Dołączył: 2010-03-27
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 60
24 czerwca 2013, 14:50
może jakiś budyniowy? znaczy do utartego na białą mase masła dodawać po trochu schłodzony budyń
- Dołączył: 2013-05-09
- Miasto: marchewka
- Liczba postów: 56
26 czerwca 2013, 14:14
Kupna bita smietana to samo zlo. Spojrz na sklad. Jak mozna to jesc? bleee