Temat: pomysł na serek wiejski

z jakimi dodatkami go jecie? interesują mnie wszystkie wersje, słodkie, ostre itd
miód + łuskany słonecznik

a w wersji wytrawnej dobra jest z ogórkiem konserwowym, tuńczykiem w sosie własnym i szczypiorkiem.
Pasek wagi
ja jem z pokrojonym pomidorem, ze szczypiorkiem, rzodkiewka, czasami z dżemem, miodem..
ja lubie z warzywami pomidorek ogorek rzodkiewka cebulka itp na slodko srednio mi smakuje
Bardzo lubię wiejski z cynamonem. Często jednak robię tak, że dodaję trochę na kanapkę, a na to odrobinę ketchupu (na który ostatnio mam meeeega fazę) i koperek. Oczywiście pyszny jest również dodany do owsianki/kaszy/itd :) 
Właśnie do swojego kolacyjnego serka wiejskiego dodałam trochę keczupu :D Byłam ciekawa, ale jednak nie trafia w mój gust ;)
Pasek wagi
Na ciepło - szpinak, czosnek, makaron, i na chwilę serek; szparagi, suszone pomidory, koperek i serek. Nie może za długo się podgrzewać. Przygotować danie. Na ciepłe wrzucić serek, przykryć i wyłączyć. Można dodawać do zapiekanek np. zamiast mozzarelli. Nie wierzyłam, ale dobre.

ZdrowaByc napisał(a):

Bardzo lubię wiejski z cynamonem. Często jednak robię tak, że dodaję trochę na kanapkę, a na to odrobinę ketchupu (na który ostatnio mam meeeega fazę) i koperek. Oczywiście pyszny jest również dodany do owsianki/kaszy/itd :) 
Jutro rano przetestuję wieśniaka z cynamonem :D
Pasek wagi

Faza.Delta napisał(a):

miód + łuskany słonecznika w wersji wytrawnej dobra jest z ogórkiem konserwowym, tuńczykiem w sosie własnym i szczypiorkiem.
Połączenia serka z tunczykiem juz kiedys próbowałam, jest mdłe. Serek zepsuł smak tuńczyka a tunczyk smak sera choc oddzielnie smakują wyśmienicie.

magull napisał(a):

Na ciepło - szpinak, czosnek, makaron, i na chwilę serek; szparagi, suszone pomidory, koperek i serek. Nie może za długo się podgrzewać. Przygotować danie. Na ciepłe wrzucić serek, przykryć i wyłączyć. Można dodawać do zapiekanek np. zamiast mozzarelli. Nie wierzyłam, ale dobre.
Brzmi interesująco :)
Serek bez dodatków najpyszniejszy! A do tego ciepła, ziarnista bułeczka z masłem... Pyyycha!

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.