- Dołączył: 2013-01-20
- Miasto: Gliwice
- Liczba postów: 272
25 maja 2013, 09:30
Dzisiaj rodzice kupili rybe-pange. Wiem, że to może nie najlepsza ryba, ale jak lubią to im się nie przegada :P
Ale wracając do tematu. Jak Przygotować taką rybe, tak aby była dietetyczna ? Na parze ? będzie ok ? Jakie przyprawy do niej dodac?
- Dołączył: 2013-05-24
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 793
25 maja 2013, 09:34
ja robie w parowarze ,doprawiam ,solą,pieprzem i czosnkiem. na kawałek ryby kłade plaster pomidora posypany bazylią i tak zostawiam w parowarze na 15 min .dla mnie pycha!!
- Dołączył: 2008-10-12
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 428
25 maja 2013, 09:35
Ja kazda rybe mocze w sosie sojowym, obtaczam w ziarnach sezamu i pieke w piekarniku do 20 min na 190 st.C.
- Dołączył: 2012-11-12
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1546
25 maja 2013, 10:16
w folie, na to marchewke, pora, ulubione przyprawy, świezy koperek, skropić cytryną i do piekarnika :) Albo w folie, na rybke pomidor, albo salsa pomidorowa i odrobina jakiegos sera, któy lubisz i to tez zapiec :)
albo tak jak kolezanka wyżej wspomina sos sojowy i sezam, zawsze sie sprawdza a najlepiej przy łososiu :) i może być do tego łyżka miodu i świeży starty imbir ;)
- Dołączył: 2012-07-07
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1044
25 maja 2013, 10:42
ja czasami robie tak:
warzywa: marchwka, pieruszka, seler naciowy w kosteczke na łyżce oleju/masła podsmazyc potem dodac wody 2-4 łyzki, przykryć i dusić prze ok 10 minut, A potem na warzywa połozyć rybke (skropioną sokiem z cytryny,przyprawiona solą, pieprzem, ziołami), na to posiekany por i ok 10 max 15 minut dusic pod przykryciem, w razie potrzeby dodac troche wody- i gotowe.
Na parze- przyprawiona czosnkiem, pieprzem, ziołami ok 10-12 minut