Temat: Ciasto najlepsze za dwa dni...

Dziewczyny mam problem. Wyjeżdżamy bardzo daleko, muszę upiec ciasto. Ale problem w tym, że to ciasto będzie do zjedzenia za dwa dni. Długa podróż i brak możliwości zrobienia go dzień wcześniej. Podpowiedzcie co będzie najlepsze? Macie jakieś pomysły? Najlepiej bez masy, no bo w te upały w samochodzie...same wiecie;)
Pomożecie?
Zrób może zebrę albo murzynka :) one są niezłe nawet po 2 dniach
Pasek wagi
sernik ?
to raczej nie wyschnie przez dwa dni i nie powinien się rozpuścić w drodze 
może miodownik ?
Ciasteczka dobrze jak zmiękną a moze piernik ?
Sernik na zimno z truskawkami ?
Piernik lub orzechowiec
może szarlotka? wiem, że z masą ale w sumie jabłka zmieniasz na mus więc nic im się nie powinno stać... a szarlotka na cieście kruchym im dłużej stoi tym jest lepsza :)
zazwyczaj robię z tego przepisu:

z tym, że nie dodaję cukru do jabłek oraz robię z mąki pełnoziarnistej (w samym cieście też ograniczam cukier)
ucierane z owocami
albo drożdzowe
ciasto kruche z rabarbarem albo jabłkami jest meeega pyszne  (aż ślinka mi cieknie na samą myśl :d) może stać i tydzień i jest świeżutkie a jeśli nie lubisz to szarlotka sypana (w necie od groma przepisów i pyszne jest :d albo biszkopt z galaretką i owocami
A myślicie że miodownik przekładany budyniem dotrwa i będzie dobry po dwóch dniach w aucie?

iwoneczka.k napisał(a):

A myślicie że miodownik przekładany budyniem dotrwa i będzie dobry po dwóch dniach w aucie?
pewnie że tak, zawsze jak robię miodowniki to dzień lub 2 dni przed bo jak skruszeje jest lepszy bo tak to jest twardawy

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.