Temat: szparagi

Jak przyrządzić? ile gotować? z czym podać?
Jakby to w internecie mało porad było..
A jakie masz? Zielone, białe?
Bo jeśli białe to należy je obrać przed ugotowaniem.
Jeśli zielone to trzeba oderwać końce. Opłukać. Ja przyrządzam na parze (10min). Doprawiam po ugotowaniu :)
Podaję z piersią z kurczaka i pieczonymi ziemniakami/ dzikim ryżem.
zielone

Ja nawet nie wiem, jak to wygląda :D

 

me.gusta napisał(a):

Jak przyrządzić? ile gotować? z czym podać?

tak jak jest napisane w przepisach w internecie

.Ewelina.. napisał(a):

Jakby to w internecie mało porad było..
na każdy temat coś się w internecie znajdzie :p temat umieściłam w dobrym dziale, zadałam konkretne pytania, nie chcesz nie odpowiadaj, po co tyle chamstwa?
od zagotowania 5 min dodaj odrobinę cukru i soli do wody. zielonych nie obieraj przełam i wyrzuć zdrewniałą koncówkę , białe raczej zawsze mają łyko do obrania. Smacznego.
Ja zielone robię też na grillu (posmarowane oliwką)
woda z solą i cukrem i po ugotowaniu zalać lodowatą wodą:)
Pasek wagi
zielone szparagi należy umyć i odłamać końce (łamia się same, nie odcinać). Ja gotuję je na parze albo grilluję (z dodatkiem oleju/oliwy, czosnku, soku z cytryny, soli, pieprzu - taka marynata)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.