- Dołączył: 2013-04-07
- Miasto: Olsztyn
- Liczba postów: 457
27 kwietnia 2013, 15:07
Mam w szafce otręby żytnie i owsiane i nie mam pomysłu co z nich zrobić.
- Dołączył: 2012-07-12
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 2105
27 kwietnia 2013, 15:08
Ja dawniej z otrębów robiłam racuchy - pyszne! :)
27 kwietnia 2013, 15:09
klaudia8898 napisał(a):
dodawaj do owsianek
możesz upiec chleb z otrębami lub zrobić ciasteczka, dam ci przykładowy przepis:
http://dietetycznie-w-kuchni.blogspot.com/2013/03/bezglutenowe-ciasteczka-otrebowe-z.html
- Dołączył: 2012-07-07
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1044
27 kwietnia 2013, 15:10
ja używam otrąb np do:
mielonych tak z (poł na pół z bułka tarta), do musli, do owsianki tez;) do jogurtu, do omletow, robię placki z otrąb i jajka i u mnie to na razie tyle co zapewne nie wyczerpuje pomysłów;)
Edytowany przez agacik33 27 kwietnia 2013, 15:11
27 kwietnia 2013, 15:23
Wrzucam do owsianki, dodaję do koktajli, jogurtów, zamiast bułki tartej- fajna z nich panierka, robię też placuszki: jajko+ otręby- tyle żeby była gęsta masa, do tego szczypta soli. Na mocno rozgrzanym teflonie piekę z obu stron do czasu, gdy stracą surowość. Mniam ;)
27 kwietnia 2013, 17:12
ja dodaję do owsianki, kaszy (manna, orkiszowa, jaglana, quinoa) nalesników, pancakes, można zrobic otrebowe leniwe, albo słyszałam o otrębiance, ale nie wyobrażam sobie jej smaku więc nie wiem :D
27 kwietnia 2013, 22:55
ja robię otrębowe omlety z owocami albo wytrawne, otrębowe spody do szpinaki albo "niby-pizzy", otrębianki (zamiast owsianek)