Temat: Makowiec

Kochani, czy nie mając maszynki do mięsa da rady wystarczająco rozdrobnić namoczony mak blenderem?
W czym go moczyć mleku czy wodzie (jaki waszym zdaniem smaczniejszy)? No i czy moczyć czy gotować, bo na internecie znajduje różne przepisy a nie mam kogo spytać :(
Pasek wagi
próbowałam rozdrabniać mak blenderem przed świętami, ale jest ciężko, mak "ucieka" spod ostrzy i strasznie pryska. jak już to dawaj mało do wysokiego ale wąskiego naczynia. Tylko musisz być baaaardzo cierpliwa :)

a i ja zawsze wsypuję go do gorącej, dopiero co zagotowanej wody z miodem, ale co kto woli :) w mleku też jest dobry :)
Dzięki maryvonne (:!
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.