9 marca 2013, 20:53
Czy jak robicie rosól to dajecie cebulę opaloną czy zwykłą ? czy jest jakas róznica ? :)
9 marca 2013, 20:55
mój tata zawsze daje opaloną, zresztą nigdy nie spotkałam się z zwykłą..
- Dołączył: 2011-10-28
- Miasto: Niue
- Liczba postów: 8484
9 marca 2013, 20:58
mój brat jest kucharzem i kiedyś mówił mi, że do rosołu tylko i wyłącznie opalana cebula. Nadaje mu wyrazisty smak i kolor.
- Dołączył: 2008-09-04
- Miasto: Mombasa
- Liczba postów: 9211
9 marca 2013, 20:59
opalona - bo ona nadaje też koloru, trochę przyciemnia rosół
9 marca 2013, 21:02
Tylko opalona dzięki niej rosół ma wyjątkowy charakter mniam
- Dołączył: 2007-11-17
- Miasto: Lublin Dartford Uk
- Liczba postów: 3084
9 marca 2013, 21:02
agacik1988 napisał(a):
mój brat jest kucharzem i kiedyś mówił mi, że do rosołu tylko i wyłącznie opalana cebula. Nadaje mu wyrazisty smak i kolor.
Oczywiście, że tak, a do tego pięknie pachnie dzięki temu :) Mniam !!
- Dołączył: 2013-01-14
- Miasto: No Name
- Liczba postów: 3333
9 marca 2013, 21:06
Moja mama daje tylko i wyłącznie opaloną, więc nie wiem jak smakuje taka zwykła :)
9 marca 2013, 21:13
zwykłą :) i nigdy nie spotkałam się z "opalona"
Edytowany przez 74443ca0cbbe517c84691b4837728f89 9 marca 2013, 21:13
9 marca 2013, 21:19
przypieczoną. ponoć lepszy aromat
- Dołączył: 2013-03-06
- Miasto: Częstochowa
- Liczba postów: 25973
9 marca 2013, 21:30
przypieczona, . aromat czy nie to i tak rosol doprawiam kucharkiem