- Dołączył: 2013-03-01
- Miasto: Madryt
- Liczba postów: 1861
4 marca 2013, 15:11
Jak w temacie, co dodac by byl najsmaczniejszy, a zarazem najmniej kaloryczny?
- Dołączył: 2009-11-17
- Miasto: Caicos
- Liczba postów: 428
4 marca 2013, 15:15
Ja uwielbiam taki: jogurt, kilka ząbków czosnku, sól, pieprz i kilka kropel cytryny.
Możesz dodać dowolne ulubione zioła i przyprawy, a będzie miał niewiele kalorii, najwięcej będzie miał jeżeli zapragniesz w sosie majonezu :)
4 marca 2013, 15:15
sol i pieprz to podstawa potem :
szuszona bazylia i oregano
szczypiorek
koperek
czosnek
starty i odcedzony ogorek swiezy
jak lubisz wybierasz ;p
4 marca 2013, 15:22
ja zazwyczaj dodaje czosnek, słodką paprykę, czasem sos sojowy. W zasadzie możesz dodawać wszystkie ulubione potrawy. Nie wiem do czego będziesz używać tego sosu, ale możesz też dodać natkę pietruszki, koperek lub szczypiorek :)
- Dołączył: 2013-02-13
- Miasto: Koszalin
- Liczba postów: 1079
4 marca 2013, 15:46
Raz koleżanka zrobiła pyszny, gdzie dodała tylko koperek i trochę soli ale można też sok z cytryny albo czosnek
- Dołączył: 2010-02-28
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5262
4 marca 2013, 15:50
1) jogurt grecki najlepiej, czosnek, sol
2) jogurt grecki najlepiej, czosnek, przyprawa tzatziki, curry, pieprz ziolowy, papryka
4 marca 2013, 15:54
do sałaty ja często dodaje jogurt z musztardą, na mały kubek łyżka stołowa
- Dołączył: 2013-03-01
- Miasto: Madryt
- Liczba postów: 1861
4 marca 2013, 16:32
Zrobiłam taki:
-jogurt naturalny
- koperek mrożony
-pietruszka mrożona
-pieprz
-odrobina soli
-papryka słodka
-zioła prowansalskie
-2 posiekane ząbki czosnku
I jak dla mnie to średnia opcja. Ciągle wyczuwam tylko kwaskowaty smak jogurtu. Użyłam do gotowanej ryby, pieczarek i marchewki z groszkiem na obiad.
- Dołączył: 2012-08-27
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 191
13 marca 2013, 17:40
Ja robię zwykle tak: biorę serek Bieluch o smaku czosnkowym, dodaję trochę pieprzu i czerwonej papryki, by był ostrzejszy, mieszam i dodaje trochę mleka (niedużo, tylko by trochę rozcieńczyć) i mam dip gotowy. :)
13 marca 2013, 19:05
ja robię wiosną tak:
jogurt, oliwa z oliwek, koperek, szczypiorek
do tego pieprz albo czosnek
dodaję do warzyw, ryżu, indyka