- Dołączył: 2011-12-15
- Miasto: Giżycko
- Liczba postów: 87
8 lutego 2013, 13:54
jak smażycie ryby? np taki filet z mintaja. własnie zjadłam pyszny obiad, ciesząc się że jem zdrowo pochłonęłam 2 kawałki ryby i teraz mi się skojarzyło, że przecież skoro ona była usmażona w tłuszczu i panierce, to wcale to taki zdrowe nie jest. ale całe życie jem ryby w panierce i nawet nie wiem jak inaczej mogłabym je usmażyć? jak wrzucę po prostu filet na patelnię, bez panierki to też się usmaży?
- Dołączył: 2007-11-17
- Miasto: Lublin Dartford Uk
- Liczba postów: 3084
8 lutego 2013, 13:57
tym bardziej się usmaży :) oprósz przyprawami, możesz obtoczyć w jajku :)
- Dołączył: 2012-08-22
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 2122
8 lutego 2013, 13:59
Nie używam panierek, a rybkę najczęściej przyrządzam na parze lub piekarniku. Jeśli jestem u rodziny i ktoś mi zaserwuje rybę z panierką to ją zwyczajnie zdejmuje i nie jem.
8 lutego 2013, 14:03
Ja smażę filet bez panierki- rozgrzewam łyżkę oliwy i kładę na to rybę oprószoną przyprawami. Jest równie pyszna, jak ta z panierką a o wiele zdrowsza
- Dołączył: 2005-12-13
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 3048
8 lutego 2013, 14:04
bez panierki na oleju kokosowym
albo w piekarniku :)
- Dołączył: 2012-07-26
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2631
8 lutego 2013, 14:04
Ja zazwyczaj robię rybę w piekarniku. Obsypuję przyprawami i zawijam w sreberko.
- Dołączył: 2009-05-27
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 11725
8 lutego 2013, 14:18
ja tylko doprawiam i ew na 3 kropelkach oliwy smażę
8 lutego 2013, 14:20
zdecydowanie wolę rybę na parze :)
natomiast nawet taka w panierce jest zdrowsza od schabowego ;)
- Dołączył: 2012-02-29
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 596
8 lutego 2013, 14:24
Polecam zetrezc marchewke i pokroic pora natke pietruszki( to zalezy jak duzo lubisz takich warzyw) ułozyc to wszystko na przyprawiona rybke, troszke masla i calosc zawinac w folie i do piekarnika- ok 25-30min- wychodzi pyszne