Temat: rybki

jak smażycie ryby? np taki filet z mintaja. własnie zjadłam pyszny obiad, ciesząc się że jem zdrowo pochłonęłam 2 kawałki ryby i teraz mi się skojarzyło, że przecież skoro ona była usmażona w tłuszczu i panierce, to wcale to taki zdrowe nie jest. ale całe życie jem ryby w panierce i nawet nie wiem jak inaczej mogłabym je usmażyć? jak wrzucę po prostu filet na patelnię, bez panierki to też się usmaży?

skinnylover napisał(a):

jak wrzucę po prostu filet na patelnię, bez panierki to też się usmaży?
tak
tym bardziej się usmaży :) oprósz przyprawami, możesz obtoczyć w jajku :)
Pasek wagi
Nie używam panierek, a rybkę najczęściej przyrządzam na parze lub piekarniku. Jeśli jestem u rodziny i ktoś mi zaserwuje rybę z panierką to ją zwyczajnie zdejmuje i nie jem.
Ja smażę filet bez panierki- rozgrzewam łyżkę oliwy i kładę na to rybę oprószoną przyprawami. Jest równie pyszna, jak ta z panierką a o wiele zdrowsza

bez panierki na oleju kokosowym

albo w piekarniku :)

Ja zazwyczaj robię rybę w piekarniku. Obsypuję przyprawami i zawijam w sreberko.
Pasek wagi
ja tylko doprawiam i ew na 3 kropelkach oliwy smażę
Pasek wagi
zdecydowanie wolę rybę na parze :)

natomiast nawet taka w panierce jest zdrowsza od schabowego ;)
Polecam zetrezc marchewke i pokroic pora natke pietruszki( to zalezy jak duzo lubisz takich warzyw) ułozyc to wszystko na przyprawiona rybke, troszke masla i calosc zawinac w folie i do piekarnika- ok 25-30min- wychodzi pyszne

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.