- Dołączył: 2012-01-09
- Miasto: Kielce
- Liczba postów: 511
5 lutego 2013, 10:39
Cześć,
dziewczyny mąż uwielbia sosy ale sama jeszcze nie gotowałam. Nie jada żadnych warzy więc muszę przygotować sos tak aby nie poczuł żadnego warzywka. Dodatkowo chciałabym aby zjadł makaron z sosem mój synek - kto poradzi dobry przepis.
- Dołączył: 2013-02-05
- Miasto: Nie Znam
- Liczba postów: 12
5 lutego 2013, 10:46
ja gotuję ze startej marchewki, pietruszki i selera naciowego, dodaję do tego pomidory z puszki i podsmażone na cebulce i czosnku mięso, i doprawiam bazylią i oregano. Jeżeli Twojego Męża "gryzą" warzywa, ugotuj warzywa w pomidorach tak, żeby były miękkie, zmiksuj blenderem i wtedy dodaj mięso. Nie poczuje smaku warzyw, sos będzie gęsty i pożywny.
- Dołączył: 2010-08-16
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 3186
5 lutego 2013, 10:46
Ja podsmażam w rondelku posiekaną cebulę i czosnek, wlewam karton passaty i puszkę pomidorów pokrojonych. Odparowuję trochę wody i doprawiam tym, na co mam ochotę.
- Dołączył: 2011-08-23
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2614
5 lutego 2013, 10:52
ja natomiast po prostu wrzucam puszkę pokrojonych pomidorów z puszki, dodaje warzywka(wiadomo, co kto lubi - zawsze można użyć blendera by były niewyczuwalne), sosu sojowego(uwielbiam) i zagęszczam(jesli jest zbyt rzadki) chlebkiem pełnoziarnistym(1-2 cienkie kromeczki wystarczą) + ogólnie przyprawy(bazylia, oregano, sól, pieprz, papryka - do wyboru do koloru) :D
5 lutego 2013, 11:02
Mięso mielone podsmażamy z cebulką i czasnkiem. Dodajemy startą marchewkę, pietruszkę i kawałek selera. Solimy i dusimy podlewając wodą.Około szkl. tej wody. Jak się pogotuje to przyprawiamy papryką, pieprzem, majerankiem i czym tak lubisz. Dodajemy łychę koncetratu lub zamiast wody można sok pomidorowy. Zagęszczamy mąką.
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
5 lutego 2013, 11:11
moj maz tez nie jada warzyw ...hehe ale lubi mieso z sosem i u nas sa sosy zmiksowne ...zamias maki to sa warzywa i np dzis jest sos z cukini , w niedziele byl z baklazanow ....
ja mam kilka pomiodorowych sosow stary tradycyjny babciny do klopsikow
margaryna ...rozpuszczam ...dodaje 3 lyzki maki ...podpalam ale nie na ciemno mam byc lekko tylko podpalona maka ...na to wrzucam cebule ...wczesniej przygotowyna bo to sie szybko pali a tego nie chcemy ....do tego zabek czosnku ...i do tego pomidory 500ml szybko mieszajac ....i dodac litr wody i gotujemy ..jesli jest za gesty to dodaje wody ...na konic dodaje troche mleka aby nie byl zakwasny
inne robie podobnie jak kolezanki podaly