- Dołączył: 2012-11-14
- Miasto: Polkowice
- Liczba postów: 278
29 stycznia 2013, 12:24
Jeśli w przepisie mam napisane np. 300 g mandarynek lub 150 g jabłka, to jest to waga już po obraniu tych produktów ze skórki / wycięciu gniazdek nasiennych?
- Dołączył: 2010-02-28
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5262
29 stycznia 2013, 12:25
pewnie przed - byloby logiczne, bo np szykując obiad, to masz w przepisie np : 150g piersi z kurczaka, ilestam kaszy, i to wszystko podane przed obrobka termiczna,gotowaniem
Edytowany przez puszek. 29 stycznia 2013, 12:26
- Dołączył: 2012-09-06
- Miasto: -
- Liczba postów: 16694
29 stycznia 2013, 12:34
Przed. Przecież twórca przepisu nie wie jak grubą skórkę miałą Twoja mandarynka lub jak grubo obierasz jabłka.
- Dołączył: 2013-01-29
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 50
29 stycznia 2013, 13:05
Mnie też się wydaje, że przed.
- Dołączył: 2012-11-14
- Miasto: Polkowice
- Liczba postów: 278
29 stycznia 2013, 18:03
slaids napisał(a):
Przed. Przecież twórca przepisu nie wie jak grubą skórkę miałą Twoja mandarynka lub jak grubo obierasz jabłka.
No właśnie, więc skoro nie wie, to może chodzi już o samo gotowe jabłko. Bo przecież skórki nie zjem, więc dlaczego miałabym ją ważyć?