- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2337
14 stycznia 2013, 19:37
Jak przyrządzić łososia w piekarniku? Chodzi mi o to czy położyć go na folię aluminiową czy może papier do pieczenia a może owinąć folią aluminiową?
I jakie przyprawy oprócz czosnku i pieprzu kolorowego lub białego?
dzieki:)
14 stycznia 2013, 19:46
Ja zawsze mam filet ze skórą i tą skórą kładę na papier do pieczenia. Łososia tylko lekko solę i skrapiam cytryną :) Po upieczeniu skóra zostaje na papierze i problem z głowy ;)
14 stycznia 2013, 19:48
Ja skrapiam łososia cytryną,posypuje lekko pieprzem i zawijam we folie i pieke w naczyniu zaroodpornym
- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2337
14 stycznia 2013, 19:51
a ja lubie skórki z ryb.. wiem pewnie dziwne...
- Dołączył: 2010-04-29
- Miasto: Mmmm
- Liczba postów: 1069
14 stycznia 2013, 21:41
Obojętne - na papier albo folię. Bez zawijania. 180 st. Posypać albo koperkiem i skropić cytryną (ewentualnie solą) albo czosnkiem i kaparami. 10 min., nie dłużej.
- Dołączył: 2012-08-22
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 2122
15 stycznia 2013, 14:36
Łososia nie musisz w nic zawijać. Ja kładę w naczyniu żaroodpornym i posypuję suszonym tymiankiem i skrapiam cytryną. Nawet mój mąż uwielbia!
- Dołączył: 2009-07-13
- Miasto: Toruń
- Liczba postów: 2662
16 stycznia 2013, 10:14
Ja nacieram pieprzem, sola i tymiankiem, zawijam w folie aluminiowa i do piekarnika. Nie toleruje cytryny do ryb