- Dołączył: 2005-12-28
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 314
2 stycznia 2013, 19:24
witam,
chciałabym zacząć jeść ww. ale nie mam (poza fasolką po bretońsku) pomysłów na dietetyczne posiłki z ich użyciem - podzielcie się proszę
- Dołączył: 2012-06-17
- Miasto: Bydgoszcz
- Liczba postów: 333
2 stycznia 2013, 19:28
Białą fasolę rozdrabniam blenderem z jajkiem, dodaję przyprawy. Następnie są dwie opcje: jeżeli konsystencja jest zbyt "luźna" dodaję płatki owiane lub otręby, a jeżeli jest ok, to formuję kotleciki i obtaczam w płatkach owsianych i smażę na oliwie. Taka wegetariańska wersja kotletów ;)
2 stycznia 2013, 19:30
LoveVolley: jajko surowe czy gotowane blendujesz z fasolą?
- Dołączył: 2012-06-01
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5355
3 stycznia 2013, 13:42
z białej fasoli robię fasolkę z marchewką, cebulką i papryką w sosie pomidorowym zapieczoną z serem lub najzwyklejszą zupę.
z cieciorki - zupę krem lub farlafele (takie kotleciki - masa przepisów w necie), czasem tez humus