Temat: pyzy - przepis

potrzebuję przepisu na pyzy z mięsem. 
Wypróbowane :) muszę zobaczyć co robię źle, bo moimi można szyby wybijać :D

Pasek wagi
ja robilam z wielkie zarcie

Składniki
Ciasto:
kilogram ziemniaków
mąka ziemniaczana
2 jajka
sól

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i jeszcze na ciepło dokładnie rozgnieść. Ostudzić, rozłożyć na płasko w dużej misce, a następnie wykroić z tego czwartą część i rozłożyć ją na reszcie rozgniecionych kartofelków. Powstałą dziurę uzupełnić mąką ziemniaczaną. Proporcje powinny być takie: 3/4 ziemniaków, 1/4 mąki. Wbić w to wszystko 2 całe jajka, posolić i dokładnie zagnieść gładkie ciasto.

czyli de fakto dosypujemy 1/4 wagi ziemniakow

wyszly duze - 2 razy wieksze jak sklepowe

miesny zrobilam farsz z rosolu - zmielilam troche kurczaka i wiolowine, dalam po kawalku wloszczyzny gotowanej (marchew, pietruszka, seler), przyprawy w tym galka muszkatulowa
dziękuję Ci :)
Pasek wagi
a na pyzy drozdzowe gotowane na parze mace przepis?

skrzydlata napisał(a):

a na pyzy drozdzowe gotowane na parze mace przepis?
chodzi  Ci o pampuchy? :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.