- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
23 grudnia 2012, 14:18
23 grudnia 2012, 14:19
23 grudnia 2012, 14:19
23 grudnia 2012, 14:23
Na zawsze daję do biszkoptów i ciast całe opakowanie proszku, więc wypłynąć nie powinno.
Natomiast czy coś z tego wyjdzie - to wygląda trochę tak jak ciastko kruche, tyle, że z białkiem, cynamonem i roztopionym, a nie normalnym, masłem. Ale może coś wyjdzie. :P
23 grudnia 2012, 15:08
23 grudnia 2012, 15:14
Właśnie wsadziłam do piekarnika na 45 min masę zrobioną z tych składników:- szklanka mleka- 3 jajka- szklanka cukru- 2 łyzeczki prosku do pieczenia- łyzeczka cynamonu- 100 g roztopionego masła- 4 szklanki mąkiMasę zmiksowała i wsadziłam do formy wysmarowanej masłem, o takiej Wiem, że ciasto jest zle, wszystkie proporcje są beznadziejnie dobrane, ale nie pytajcie skąd wzielam te mase, za dluga historia.. Myslicie, ze to ciasto wyjdzie? Nie wyplynie z tej foremki? Masa sięga ponad polowę, a proszku do pieczenia sa 2 pelne lyzeczki ;o
Na zawsze daję do biszkoptów i ciast całe opakowanie proszku, więc wypłynąć nie powinno.Natomiast czy coś z tego wyjdzie - to wygląda trochę tak jak ciastko kruche, tyle, że z białkiem, cynamonem i roztopionym, a nie normalnym, masłem. Ale może coś wyjdzie. :P
23 grudnia 2012, 15:52
Całe opakowanie? Jestem w szoku,bowiem ja maksymalnie daje 2, 3 łyżeczki proszku do pieczenia
Te opakowania nie są duże, to jest pewni ze 4 łyżeczki, a przynajmniej mam pewność, że ciasto urośnie. W końcu lepiej więcej niż mniej :D
23 grudnia 2012, 16:38
no i jak te ciasto ? :)
26 grudnia 2012, 22:47
wyszlo nawet, pekło i ladnie uroslo czyli zakalca nie ma.. jeszcze nie probowalam, jutro musze je polać polewa, bo zadnej nie mam w domu.. ciekawe czy gościom będzie smakowalo xDno i jak te ciasto ? :)
Edytowany przez marmelade 26 grudnia 2012, 22:49