- Dołączył: 2011-09-18
- Miasto: Portsmouth
- Liczba postów: 3347
21 grudnia 2012, 13:14
:) :)
Ostatnio robiłam makaron ze szpinakiem, do czego zużyłam pół opakowania sera feta, została mi druga połowa i nie chcę jej wyrzucać.
Jesteśmy przed zakupami, lodówka świeci pustkami, ale chcę coś zrobić do jedzenia, z tego co jest.
Pomyślałam o zrobieniu sałatki:
ryż brązowy
tuńczyk w sosie własnym
groszek zielony z puszki
ser feta
(jajka?)
majonez
przyprawy
Myślicie, że to będzie jadalne? Ten ser feta tam pasuje? Bo szczerze powiem, że fety z ryżem to ja jeszcze nie jadłam... ;);)
- Dołączył: 2010-10-04
- Miasto: Nieznano
- Liczba postów: 5421
21 grudnia 2012, 13:29
mi jakos te skladniki razem wziete nie podchodza ;/ ale moze sie okazac ze i jadalne to bedzie i dobre... ja jednak nie robie wynalazkow ktore mi do siebie nie pasuja :D
- Dołączył: 2011-09-18
- Miasto: Portsmouth
- Liczba postów: 3347
21 grudnia 2012, 13:31
No ja właśnie też mam wątpliwości co do efektu, dlatego zapytałam ;)
- Dołączył: 2012-10-06
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 2158
21 grudnia 2012, 13:37
zrób sałatkę z brokuła. Jak masz pół sera to daj pół brokuła, mniejszą puszkę kukurydzy i słonecznik prażony(można uprażyć na patelni) na górę ser i sos czosnkowy ale zwykły bez koperku czy czegoś innego, zamiast tego daj zioła prowansalskie xD Kocham ją. Ułóż po kolei brokuła słonecznik kukurydza ser i na koniec sos :) Pychotka
- Dołączył: 2011-08-18
- Miasto: Singapur
- Liczba postów: 1070
21 grudnia 2012, 13:38
Możesz zrobić taką mało skomplikowaną: pomidor sałata feta +przyprawy
- Dołączył: 2011-09-18
- Miasto: Portsmouth
- Liczba postów: 3347
21 grudnia 2012, 13:45
katarakta1997 napisał(a):
Możesz zrobić taką mało skomplikowaną: pomidor sałata feta +przyprawy
Taką to często robię i jemy ją z wędzonym łososiem.
Chodzi mi o to, że na zakupy jedziemy wieczorem, a ja chciałam zrobić coś sycącego na lunch z tego, co mamy w domu. A że prawie nic nie mamy... heh ;)
mam te składniki, które chciałam wrzucić do sałatki.
W lodówce stoi jeszcze dżem, masło orzechowe, ćwiartka ogórka zielonego, kefir, jogurt naturalny, czosnek, mrożona brukselka. :P
Edytowany przez face2face 21 grudnia 2012, 13:46
- Dołączył: 2008-08-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2959
21 grudnia 2012, 13:54
"zrób sałatkę z brokuła. Jak masz pół sera to daj pół brokuła, mniejszą puszkę kukurydzy i słonecznik prażony(można uprażyć na patelni) na górę ser i sos czosnkowy ale zwykły bez koperku czy czegoś innego, zamiast tego daj zioła prowansalskie xD Kocham ją. Ułóż po kolei brokuła słonecznik kukurydza ser i na koniec sos :)"
o taaaak polecam... PYSZNA!!! ;)
a jeśli musisz zrobić ze skąłdników w/w przez ciebie, to mi to lepiej pasuje już z jakimś makaronem, i bez tuńczyka...