Temat: Przepis na ciasto do pizzy

Dziewczyny, wiem, że nigdy nie zawodzicie i mam nadzieję, że tak samo będzie tym razem! ;)
Potrzebuję pilnie przepis na DOBRE ciasto do pizzy! Podzielicie się? :)
Ostatnio w tym temacie dziewczyny podały przepisy http://vitalia.pl/forum11,798018,0_Przepis-na-pizze.html :)
ogrzej drożdże do temp. pokojowej. Oddziel ok 7dkg, przełóż do miseczki, dodaj łyżkę cukru, wymieszaj i poczekaj aż się rozpuszczą.

Na stolnice wsyp ok.600g mąki, dodaj łyżeczkę soli, łyzkę oleju, dosyp trochę suszonej bazylii i oregano, dodaj rozpuszczone drożdże i dopełnij wodą (ok.30st) tak z umiarem i wyrób ciasto. Ładnie Wyrobione natrzyj olejem i włóz do lodówki na ok.20 min. Podrośnie.

To jest porcja cisata na 2 pizze, na brytfane o średnicy 34cm. W moim piekarniku piecze sie ok.7minut, w maksymalnie nagrzanym.  Ciasto jest miękkie, ale niezbyt drożdżowe, nie wiem jak to napisać. Nasza ulubiona pizza:) Jak chcesz tez do tego sos i kolejnośc składników, to pisz, bo każdy daje to,co lubi;)
Jedyny słuszny i najlepszy przepis!!!!! :
http://www.youtube.com/watch?v=c7Zw7nm6jJg&feature=plcp

Ważne żeby mąka była tortowa i zamiast posypywać mąką posypujesz kaszą manną, wtedy ciasto będzie chrupiące. Do dobrze nagrzanego piekarnika na sam dół i jak masz opcję w piekarniku żeby ją grzać od dołu to jak ją już włożysz to włącz to opcję.
Ciasto jest moim zdaniem lepsze niż w pizzerii!

Żadnych jajek, mąk pełnoziarnistych i ziół do ciasta na pizzę!
brunette, zależy jak kto lubi, dla Ciebie żadnych ziół, ja uwielbiam, mój maż sie zachwyca, rodzinka przejęła przepis i tez chwali, przepis tez mam bezpośrednio z pewnej pizzerii:) Jak, kto woli:) nie spinaj sie tak
Boziu, jak ja dawno nie jadłam domowej pizzy, ech.. :P

Pasek wagi

LO25z to ja bym jeszcze poprosiła o ten przepis na sos ;)

 
Pasek wagi
prosze bardzo, bardzo prosty;) 

Mały słoik przecieru pomidorowego przełóż do miseczki, dodaj połowę takiego słoiczka wody, jeszcze troszkę bazylii i oregano, pieprz, sól, wymieszaj i na koniec daj łyzkę oleju i znów wymieszaj. Sos też na 2 porcje ciasta.

Ja osobiście pieczarki najpierw duszę i odciśnięte dodaje na pizzę, bo nie lubie jak surowe puszczaja sok.

Nasza ulubiona to:
ciasto
sos
grzyby
salami/pepperoni
kurczak z przyprawa gyros
czerwona cebula
ogórek +czasami pomidor
kukurydza
ser gouda

Jednak mozna dodac wszystko, kto,co lubi:) 

aaaa ten sos to na ciasto przed pieczeniem i składnikami, nie na upieczoną:P

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.