14 grudnia 2012, 14:51
Nie wiem kompletnie jak się zabrać. Mam 15 lat, a gotuję potrawy rzadko, częściej piekę. Więc kupiłam 2 filety mintaja i rozmroziłam już. Tyle że co dalej? Jak ją ugotować? Nie musi być specjalnie dietetyczna, bo robię ją dla całej familii, a oprócz mnie nikt się nie odchudza. Macie jakieś przepisy? Mam ryż jeszcze do niej.
14 grudnia 2012, 14:55
Dwoma filetami raczej cała rodzina się nie najje. Możesz opanierować i usmażyć jak kotlety, możesz ugotować na parze.... możliwości jest dużo, jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia.
- Dołączył: 2012-12-09
- Miasto: Białystok
- Liczba postów: 2080
14 grudnia 2012, 15:06
Ja dziś też mintaja jadłam , ja tylko macuje te filety w przyprawie i smażę na oliwie , bo niestety piekarnik na stancji nam nie działa a zapomniałam parownika z domu ;D
14 grudnia 2012, 15:10
najzdrowiej na parze...
najpierw wyścielić pojemnik natka pietruszki, na to położyć filety, posypać solą, pieprzem, ułożyć kawałeczek masła i plaster cytryny :)
14 grudnia 2012, 15:11
taką małą ilość ryby to trzeba jakoś rozciągnąć skoro ma to jeść więcej niż dwie osoby
skoro nie musi być dietetycznie
pokrój rybę w wąskie paseczki, podduś z cebulką na odrobinie oliwy, dodatj przyprawy, jak masz to koperek, podlej odrobinę wodą, niech sobie popyrka chwilę a potem dodaj śmietany, dopraw jeszcze i gotowe
I taki gęsty sosik z rybką na Twój ryż i wtedy jest szansa ze więcej osob poje tymi dwoma filetami
- Dołączył: 2011-04-01
- Miasto: Anglia
- Liczba postów: 878
14 grudnia 2012, 15:51
Wpisz sobie w google i tam masz wszystko opisane.
14 grudnia 2012, 15:54
zwykle takie ryby nalezy dobrze osuszyc, przyprawic sola, pieprzem i obtoczyc w mace.
- Dołączył: 2008-04-02
- Miasto: Wiosna
- Liczba postów: 47088
14 grudnia 2012, 16:05
A może rybne kotlety mielone dodać jajko, bułkę tartą , przyprawy pieprz, sól i zrobić pulpety można smażyć albo gotować
Edytowany przez Dana40 14 grudnia 2012, 16:06