- Dołączył: 2012-12-06
- Miasto: Gorzekały
- Liczba postów: 99
6 grudnia 2012, 13:37
lepiej na wodzie czy mleku?
jakie płatki sa najlepsze i jakie dodatki?
- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
6 grudnia 2012, 13:40
Oczywiscie,ze lepiej na mleku-najlepiej 2%.Ludzie,dlaczego wy sie tak wszelkiego tluszczu boicie?
6 grudnia 2012, 13:41
na wodzie są niesmaczne. najlepsze na mleku :)
- Dołączył: 2012-12-06
- Miasto: Gorzekały
- Liczba postów: 99
6 grudnia 2012, 13:44
ar1es1 napisał(a):
Oczywiscie,ze lepiej na mleku-najlepiej 2%.Ludzie,dlaczego wy sie tak wszelkiego tluszczu boicie?
ja sie nie boje, wiec nie wiem po co ta uwaga ...
pytam jak zrobić najlepiej, bo nigdy tego nie robiłam , nie wiem jak smakuje i jakie mozna dodatki do tego
- Dołączył: 2009-03-30
- Miasto: Meszna
- Liczba postów: 7074
6 grudnia 2012, 13:49
Ok,rozumiem;) Ja robie tak-do miseczki wsypuje 4 lyzki platkow owsianych gorskich,scieram na drobnych oczkach obrane jablko,wsypuje garstke rodzynek,troche cynamonu,mieszam,zalewam to odrobina wody(zeby tylko przykryla to wszystko) po czym na 3 min wstawiam do mikrofalowki.Pozniej zalewam mlekiem(ja daje sojowe bo nie toleruje krowiego).Wychodzi cos o smaku szarlotki-jak dla mnie pycha:)
6 grudnia 2012, 13:55
Ja mam mieszankę którą robię sama - płatki owsiane, otręby i siemię lniane. Wrzucam 4 łyżki tego do miseczki, czasami orzechy włoskie, czasami rodzynki, co tam mam w domu i zalewam gorącym mlekiem :) I tak jem codziennie rano
6 grudnia 2012, 14:02
wcale nie lepiej na mleku - wówczas ma większe IG
lęk przed mlekiem to raczej nie lęk przed tluszczem.... a raczej mam nadzieję, że nie...
płatki wystarczy na noc zalać wodą i rano odsączyć i wszamać , nie trzeba gotować
ja robię na śniadanie placki z płatków
namoczone płatki, cynamon, owoc, jajko, olej kokosowy - wymieszać i podsmażyć
Edytowany przez agataq 6 grudnia 2012, 14:02
- Dołączył: 2012-12-06
- Miasto: Gorzekały
- Liczba postów: 99
6 grudnia 2012, 14:04
agataq napisał(a):
wcale nie lepiej na mleku - wówczas ma większe IGlęk przed mlekiem to raczej nie lęk przed tluszczem.... a raczej mam nadzieję, że nie...płatki wystarczy na noc zalać wodą i rano odsączyć i wszamać , nie trzeba gotowaćja robię na śniadanie placki z płatkównamoczone płatki, cynamon, owoc, jajko, olej kokosowy - wymieszać i podsmażyć
wszystko fajnie tylko nie znosze kokosa :)
rozumiem, ze te płatki to takie domowe muesli z dodatkami wszelkiego rodzaju? mozna dodac np suszone owoce? badz posypac siemieniem lnianym?
6 grudnia 2012, 14:26
a ja najpierw wrzucam do goracej wody zeby sie pogotowaly 3 min a ptm dodaje troche mleka i sa w pyszniutnkie :)
- Dołączył: 2012-08-31
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2809
6 grudnia 2012, 15:13
powiem szczerze że mi bardziej smakuje na wodzie... Dajesz pół szklanki płatków górskich owsianych i szklankę wody i gotujesz :D do tego polecam starte jabłuszko i ewentualnie trochę orzechów włoskich :D mniam!