27 listopada 2012, 16:34
Może głupie pytanie, ale na prawde nie mam pomysłu. Został mi dzisiaj do zjedzenia podwieczorek + kolacja, a kalorii około 500 (jeszcze do 'wykorzystania'). Nie chce zejśc poniżej tego, co już i tak ustaliłam i dlatego zrodził się problem - co teraz zjeśc? Nie lubię opychac się wieczorami węglowodanami i tłuszczem, stąd lekki problem :< Ktoś pomoże?
- Dołączył: 2011-03-22
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2337
27 listopada 2012, 16:36
orzechy, pestki :D... Może i tłuszcz ale mega zdrowy :P
Edytowany przez ilcia089 27 listopada 2012, 16:37
27 listopada 2012, 16:37
3 jajka na miękko do tego 2 kromki razowca z masełkiem i masz 500kcal smacznie i zdrowo
- Dołączył: 2011-03-14
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 8533
27 listopada 2012, 16:41
200 kcal podwieczorek i 300 kolacja .
u mnie bylby to jogurt np plus krakersy na podwieczorek
a na kolacje bialka z ugotowanych jajek 6 - 102 kcal plus szynka (44), pomidor (30)ogorek (10)i kilka chlebkow chrupkich plus serek philadelphia
- Dołączył: 2012-11-01
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 378
27 listopada 2012, 17:16
artosis napisał(a):
na podwieczorek a na kolacje bialka z ugotowanych jajek 6 - 102 kcal plus szynka (44), pomidor (30)ogorek (10)i kilka chlebkow chrupkich plus serek philadelphia
Mogę zapytać co robisz z zółtkami? Zawsze jak jest w przepisze, że tylko białko to nie mam pojęcia co zrobić z resztą.
- Dołączył: 2012-03-22
- Miasto: Helsinki
- Liczba postów: 667
27 listopada 2012, 17:22
Ja ostatnio uwielbiam sery - może twarogowy grani? Są teraz fajne z oliwkami, szynką z chrzanem, albo ogórkiem i koperkiem. To ok 200 kalorii, do tego chleb lub wafel ryżowy - zależy co jesz. A na podwieczorek? Orzechy, jogurt, grapefruit albo surówkę sobie zrób :)
- Dołączył: 2011-03-14
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 8533
27 listopada 2012, 17:35
jezusmaria napisał(a):
artosis napisał(a):
na podwieczorek a na kolacje bialka z ugotowanych jajek 6 - 102 kcal plus szynka (44), pomidor (30)ogorek (10)i kilka chlebkow chrupkich plus serek philadelphia
Mogę zapytać co robisz z zółtkami? Zawsze jak jest w przepisze, że tylko białko to nie mam pojęcia co zrobić z resztą.
jajka gotuje cale - czasem moj facet zjada na chlebie ,ale generalnie wyrzucam , bo zoltko ma sporo tluszczu i cholesterolu moj facet tez nie moze jesc 6 zoltek dziennie :D niestety z uwagi na redukcje nie moe zjadac tyle jajek dziennie - a mniejsza iloscia bialek sie nie najem wiec jakos musze to obejsc .
27 listopada 2012, 17:44
Gratuluję wyrzucania żółtek. Głupota bezdenna.
27 listopada 2012, 17:48
Ostatecznie zdecydowałam się na jajka, ale w postaci jajecznicy - bo naszła mnie na nią dzika ochota, jak tylko pomyślałam :D I zastanawiam się - co sądzicie o jajecznicy na mleku? Nigdy takiej nie robiłam, ale chciałabym spróbowac. Różni się jakoś bardzo w smaku do takiej.. zwykłej?
- Dołączył: 2012-11-01
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 378
27 listopada 2012, 18:02
Gdy ja robię jajecznice przed wrzuceniem jajek na patelnie podgrzewam pomidora i dodaje zioła - porcja wydaje się od razu większa : )