Temat: mleko kokosowe

planuje zrobić ciasto rafaello, ale nie dodawać wiórków, bo nie lubie i wymysliłam sobie, ze zamiast normalnego mleka dam kokosowe:)
tylko czy z kokosowego mleka ugotuje mi sie budyn?
wybaczcie durne może pytanie, ale w życiu nie robiłam nic z takiego mleka, nawet nie wiem gdzie je kupić, ale szukać zacznę od biedronki :)
Jak dodasz mąki to się ugotuje budyń. :-) Tylko kokosowe jest bardziej tłuste i cięższe niż zykłe. Nie wiem czy nie lepiej zrobić pół na pół.

meryZpakamery napisał(a):

Jak dodasz mąki to się ugotuje budyń. :-) Tylko kokosowe jest bardziej tłuste i cięższe niż zykłe. Nie wiem czy nie lepiej zrobić pół na pół.

własnie do tego ciasta daje sie 2 i pół szkalnki melka więc mysle tak ja Ty , żeby dać pół na pół:)

Robilam budyn (kokosowy) z mleka kokosowego, wyszedl dobry, swietny pomysl, zeby uzyc je do rafaello.

Powinno byc w kazdym wiekszym sklepie, jest w puszce. Czasem jest tez w wersji light - czyli standardowe rozcienczone z woda ;)

Oczywiście! Można też zrobić domowe mleko kokosowe z wiórków, wystarczy poszukać przepisu w internecie :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.