Temat: kruche, bananowe- truskawkowe

Witam ;)
Mój chłopak ma w sobotę urodziny. Ja bardzo lubię piec, więc spytała go jakie ciasto chciałby żebym mu upiekła. On odparł, że jakieś na kruchym spodzie z musem bananowym i truskawkami czy coś w tym stylu.
Ja dokładnie nie wiem o co chodzi, szukałam jakiś przepisów w internecie jednak nic nie znalazłam, więc proszę o pomoc !
Może któraś z was ma sprawdzony przepis na ciasto tego rodzaju ? :))
ooo matko:D może poszukaj tak, żeby np zamienić składnik jakiś? sama nie wiem:D
Improwizuj. Upiecz ciasto kruche zrób dwa musy banaowy i truskawkowy, albo truskawki zalej musem bananowym...ale nie wiem czy ciasto kruche to dobre połączenie z musem...chybaże zrobisz na maślei wyjdzie mega kruche rozpływające się w ustach. Albo zrób mase budyniową albo krem z mascarpone dodaj pogniecione banany i na wierzch truskawki i takie duże wióry z czekolady.
 
Pasek wagi
A ja bym zrobiła tak jak chce :D
Upiekła bym kruchy spód w tortownicy i wystudziła. Zrobiłabym mus truskawkowo-bananowy i wymieszałabym to z żelatyną. Wylała to na ten spód i zatopiła w tym truskawki z bananami i do lodówki :P 

Ale nie wiem co by z tego wyszło ;P
 
Pasek wagi
może pół zrób z bananami, a drugie pół z truskawkami, albo po prostu na wierzchu ułóż naprzemian truskawkę, banana...
http://ugotujmyto.pl/banoffee-pie/   - to jest rewelacyjne, a truskawki mozesz dac do dekoracji :) ale myślę , że nawet jak ich nie będzie to chłopak się nie zorientuje bo tak mu to ciasto zasmakuje :)
Pracuje w restauracji i tam podajemy to ciasto , jeszcze nie znalazła się osoba , której by nie smakowało :)
A może jakąś tartę? Nie znam się, bo nie robiłam, ale od razu o niej pomyślałam :)

Cookie89 napisał(a):

A ja bym zrobiła tak jak chce :DUpiekła bym kruchy spód w tortownicy i wystudziła. Zrobiłabym mus truskawkowo-bananowy i wymieszałabym to z żelatyną. Wylała to na ten spód i zatopiła w tym truskawki z bananami i do lodówki :P Ale nie wiem co by z tego wyszło ;P


hehehe tak samo bym zrobiła.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.