- Dołączył: 2009-01-30
- Miasto: Uk
- Liczba postów: 929
19 listopada 2012, 19:50
jak można przygotować rybę mrożoną (np. filet panga) w piekarniku?
czy trzeba ją najpierw rozmrozić?
czy można ją piec bez żadnego tłuszczu?
jak lepiej: na srebrnej tacce, w foli auiminiowej czy torebce do pieczenia
jakich przypraw, składników użyć?
bardzo proszę o sprawdzone przepisy
- Dołączył: 2009-05-12
- Miasto: Rennes
- Liczba postów: 7692
19 listopada 2012, 19:51
Też się chętnie dowiem :)
19 listopada 2012, 19:53
ja robię tak ... najpierw rozmrazam..pozniej doprawiam,nacieram roznymi ziolami ( bo lubię) i na dwie h do lodowki pod przykryciem...pozniej biorę do naczynia zaroodpornego,podlewam wodą i 20-30 minut ją tak męczę....w ilu stopniach nie wiem,bo mam stary piekarnik..ale na piątce.Ja robię dorsza akurat.
Ale z tą folią jestem ciekawa.
/Ja lubię gotowany filet <mintaj,sola> w wegecie.Oczywiscie trzeba rozmrazać rybkę,ja wrzucam zamrozony filet do zimnej wody i czekam...ryby się szybko rozmrazają ; >
Edytowany przez studentka211 19 listopada 2012, 19:55
- Dołączył: 2009-01-30
- Miasto: Uk
- Liczba postów: 929
19 listopada 2012, 19:55
studentko211
a tej wody to dużo wlewasz? cała ryba musi być zamoczona?
19 listopada 2012, 19:57
to zalezy.....ja lubie cały..zresztą jak piekę kurczaka to tez go tak zalewam - niby efekt gotowania..ale jesli lubisz to polecam. Mama kiedys smarowala naczynie zaroodporne tłuszczem,wkladala tam jakies marchewki pokrojon w talarki,ukladala na to rybę i tak piekla..kazdy ma Swoj smak
- Dołączył: 2012-11-15
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 1151
19 listopada 2012, 19:59
mi np.kiedys mama zrobila w rekawie do pieczenia...przyprawioną rybe solą, pieprzem i do tego starta marchewka :D później tylko do smaku cytrynką i pycha!
- Dołączył: 2009-01-30
- Miasto: Uk
- Liczba postów: 929
19 listopada 2012, 20:02
o kurczaka też tak można piec na wodzie
![]()
dobrze wiedzieć.
Ja szukam własnie sposobu do przygotowania ryby czy fileta z kurczaka bez dodatku tłuszczu, próbowałam na patelni teflonowej, ale nie da sie zjeść jak nie dodam tłuszczu do smażenia. Dzięki za podpowiedź będę próbowała piec
bluee2009
a to tego rękawa taką suchą rybę się wkłada bez żadnej marynaty? a i czy tez musi być rozmrożona?
Edytowany przez gochah 19 listopada 2012, 20:05
- Dołączył: 2012-10-26
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 726
19 listopada 2012, 22:00
tak się składa że dziś robiłam rybke w piekarniku ;) mrozoną włozyłam do naczynia żaroodpornego posypałam solą, pieprzem i tymiankiem temp 200 stopni - 230 na 25 min ;) wyszła bardzo dobra..
- Dołączył: 2012-10-29
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 62
21 listopada 2012, 23:45
nigdy nie próbowałam piec mrożonej. zawsze wydawało mi się, że wypadałoby ją na początku rozmrozić, bo może się rozpaprać, ale skoro olaolkaa pisze ze robiła, to jak widać się da ;)
Edytowany przez brzuszyca 21 listopada 2012, 23:45