Temat: jak zrobić rybę mrożoną w piekarniuku

jak można przygotować rybę mrożoną (np. filet panga) w piekarniku?
czy trzeba ją najpierw rozmrozić?
czy można ją piec bez żadnego tłuszczu?
jak lepiej: na srebrnej tacce, w foli auiminiowej czy torebce do pieczenia
jakich przypraw, składników użyć?

bardzo proszę o sprawdzone przepisy 


Też się chętnie dowiem :)
ja robię tak ... najpierw rozmrazam..pozniej doprawiam,nacieram roznymi ziolami ( bo lubię) i na dwie h do lodowki pod przykryciem...pozniej biorę do naczynia zaroodpornego,podlewam wodą i 20-30 minut ją tak męczę....w ilu stopniach nie wiem,bo mam stary piekarnik..ale na piątce.Ja robię dorsza akurat.
Ale z tą folią jestem ciekawa.
/Ja lubię gotowany filet <mintaj,sola> w wegecie.Oczywiscie trzeba rozmrazać rybkę,ja wrzucam zamrozony filet do zimnej wody i czekam...ryby się szybko rozmrazają ; >
studentko211 
a tej wody to dużo wlewasz? cała ryba musi być zamoczona?

to zalezy.....ja lubie cały..zresztą jak piekę kurczaka to tez go tak zalewam - niby efekt gotowania..ale jesli lubisz to polecam. Mama kiedys smarowala naczynie zaroodporne tłuszczem,wkladala tam jakies marchewki pokrojon w talarki,ukladala na to rybę i tak piekla..kazdy ma Swoj smak
mi np.kiedys mama zrobila w rekawie do pieczenia...przyprawioną rybe solą, pieprzem i do tego starta marchewka :D później tylko do smaku cytrynką i pycha!
Pasek wagi

blue2009 napisał(a):

mi np.kiedys mama zrobila w rekawie do pieczenia...przyprawioną rybe solą, pieprzem i do tego starta marchewka :D później tylko do smaku cytrynką i pycha!

tos mi smaka narobila
o kurczaka też tak można piec na wodzie  dobrze wiedzieć.
Ja szukam własnie sposobu do przygotowania ryby czy fileta z kurczaka bez dodatku tłuszczu, próbowałam na patelni teflonowej, ale nie da sie zjeść jak nie dodam tłuszczu do smażenia. Dzięki za podpowiedź będę próbowała piec

bluee2009
a to tego rękawa taką suchą rybę się wkłada bez żadnej marynaty? a i czy tez musi być rozmrożona?
tak się składa że dziś robiłam rybke w piekarniku ;) mrozoną włozyłam do naczynia żaroodpornego posypałam solą, pieprzem i tymiankiem temp 200 stopni - 230 na 25 min ;) wyszła bardzo dobra..
nigdy nie próbowałam piec mrożonej. zawsze wydawało mi się, że wypadałoby ją na początku rozmrozić, bo może się rozpaprać, ale skoro olaolkaa pisze ze robiła, to jak widać się da ;) 
robiłam za to w folii, z dodatkiem masła i pietruszki. oczywiście sól. ewentualnie specjalna przyprawa do ryby, ja próbowałam takiej -  http://www.vegabutik.pl/pl_PL/p/Przyprawa-do-ryb-55-g-Visana/510  naprawdę niezła. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.