Temat: Cena selera naciowego.

Vitalijki,

ile placicie za selera naciowego? U mnie w markecie krzycza 13zl za sztuke - wydaje mi sie, ze Polsce placilam mniej...
Najgorsze jest to, ze najtanszy waha sie w przedziale cenowym 11-13zl :(
Moze po prostu to taki kraj gdzie ten seler to 'egzotyczny' przysmak i nikt go tam nie jada, btw zazdroszcze ciepłych krajów :d
2 euro za kg we Wloszech. 
ja kupuje od 3 zł w markecie po 5 zł w piotrze i pawle .. Ale za pęczek/gałązke  bo selera nie sprzedają na kg ...

sluttypumpkin napisał(a):

Moze po prostu to taki kraj gdzie ten seler to 'egzotyczny' przysmak i nikt go tam nie jada, btw zazdroszcze ciepłych krajów :d


Tu generalnie wszystko jest "egzotyczne" i trudno dostepne :D

A pogoda... Mozna umrzec, jak przez kilka miesiecy w roku dzien w dzien jest ok 45 stopni temeperatury odczuwalnej ;)

Granda1989 napisał(a):

sluttypumpkin napisał(a):

Moze po prostu to taki kraj gdzie ten seler to 'egzotyczny' przysmak i nikt go tam nie jada, btw zazdroszcze ciepłych krajów :d
Tu generalnie wszystko jest "egzotyczne" i trudno dostepne :DA pogoda... Mozna umrzec, jak przez kilka miesiecy w roku dzien w dzien jest ok 45 stopni temeperatury odczuwalnej ;)

Prosze nie narzekaj ;) Ale miszkasz w Europie? na stele juz tam zostajesz? :D
(Wiem ze to nie na temat ale bardzo ciekawi mnie sprawa emigracji, jesli nie chcesz odp zrozumiem)
zaaraz wam podam przepis
Pasek wagi

sluttypumpkin napisał(a):

Granda1989 napisał(a):

sluttypumpkin napisał(a):

Moze po prostu to taki kraj gdzie ten seler to 'egzotyczny' przysmak i nikt go tam nie jada, btw zazdroszcze ciepłych krajów :d
Tu generalnie wszystko jest "egzotyczne" i trudno dostepne :DA pogoda... Mozna umrzec, jak przez kilka miesiecy w roku dzien w dzien jest ok 45 stopni temeperatury odczuwalnej ;)
Prosze nie narzekaj ;) Ale miszkasz w Europie? na stele juz tam zostajesz? :D(Wiem ze to nie na temat ale bardzo ciekawi mnie sprawa emigracji, jesli nie chcesz odp zrozumiem)


Europa, nie planuje zostac na stale :) Nastepnym celem bedzie Polska, albo Szwecja/Norwegia ;)

Granda1989 napisał(a):

sluttypumpkin napisał(a):

Granda1989 napisał(a):

sluttypumpkin napisał(a):

Moze po prostu to taki kraj gdzie ten seler to 'egzotyczny' przysmak i nikt go tam nie jada, btw zazdroszcze ciepłych krajów :d
Tu generalnie wszystko jest "egzotyczne" i trudno dostepne :DA pogoda... Mozna umrzec, jak przez kilka miesiecy w roku dzien w dzien jest ok 45 stopni temeperatury odczuwalnej ;)
Prosze nie narzekaj ;) Ale miszkasz w Europie? na stele juz tam zostajesz? :D(Wiem ze to nie na temat ale bardzo ciekawi mnie sprawa emigracji, jesli nie chcesz odp zrozumiem)
Europa, nie planuje zostac na stale :) Nastepnym celem bedzie Polska, albo Szwecja/Norwegia ;)

Nie ma to jak z tropików prawie nie biegun pólnocny-tam jest tak zmino ;)

sluttypumpkin napisał(a):

Granda1989 napisał(a):

sluttypumpkin napisał(a):

Granda1989 napisał(a):

sluttypumpkin napisał(a):

Moze po prostu to taki kraj gdzie ten seler to 'egzotyczny' przysmak i nikt go tam nie jada, btw zazdroszcze ciepłych krajów :d
Tu generalnie wszystko jest "egzotyczne" i trudno dostepne :DA pogoda... Mozna umrzec, jak przez kilka miesiecy w roku dzien w dzien jest ok 45 stopni temeperatury odczuwalnej ;)
Prosze nie narzekaj ;) Ale miszkasz w Europie? na stele juz tam zostajesz? :D(Wiem ze to nie na temat ale bardzo ciekawi mnie sprawa emigracji, jesli nie chcesz odp zrozumiem)
Europa, nie planuje zostac na stale :) Nastepnym celem bedzie Polska, albo Szwecja/Norwegia ;)
Nie ma to jak z tropików prawie nie biegun pólnocny-tam jest tak zmino ;)


Na poludniu jest tak jak w Polsce ;)
Zupa kremowa z selera naciowego
500 gr selera naciowego
1 cebula
1 - zabek czosnku
750 mil wywaru drobiowego
100 gr serka topionego
2 -lyzki oliwy
1 lyzka curry ...lub wiecej ....doprawic do swojego smaku
sol ,piepru , vegeta do smaku
na oliwie zeszklic cebule , wcisnac czoasnek , dodac pokrojny seler , zalac szklanka wywaru i dusic do miekosci ....zmiksowac , dodac reszte wywaru doprawic , dodac serek i curry pogotowac az sie serek rozpusci ...
smacznego
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.