Temat: przechowywanie ugotowanej już bazy do owsianki

ugotowałam bazę do owsianki z większej ilości, aby codziennie jej nie robić na nowo. przełożylam po wystygnięciu do pojemnika próżniowego i teraz pytanie - czy przechowywać ją w lodówce? czy moze w innym ale chlodnym miejscu. jak wiadomo w lodowce bedzie ziman i zrobi sie bardzo gesta. co pozniej z nia zrobic, zeby ja podgrzac i dodac np bakalie czy owoce?
do lodówki, a co z nią zrobisz masz na tym filmiku : http://gotuj.skutecznie.tv/2010/11/baza-do-owsianki-%E2%80%93sposob-na-szybkie-i-zdrowe-sniadanko/
dziękuję :)
ja bym w kilka słoiczków przełożyła, żeby się codziennie nie babrać w tym pojemniku, bo więcej bakterii tam wlezie

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.