- Dołączył: 2006-04-25
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3686
26 października 2012, 14:18
dobre to?nigdy nie jadlam a nie chce kupowac na darmo. wiem ze kazdemu co innego smakuje ale mimi wszystko proszę o opinie
26 października 2012, 14:20
Smakuje trochę tak jak groch, tylko ma nieco bardziej orzeźwiający aromat. Taki delikatny smak grochu z domieszką kolendry? Coś w tym stylu.
Edytowany przez karwaja 26 października 2012, 14:21
- Dołączył: 2006-04-25
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3686
26 października 2012, 14:24
ooo to sadze ze bedzie mi smakowac:)
- Dołączył: 2012-09-16
- Miasto:
- Liczba postów: 717
26 października 2012, 14:28
Jest bardzo dobra, lepsza od ryzu na przykład. Najsmaczniejsza jest koloru ciemnozielonego lub "ceglastego" (takie przybrudzone bordo).
Ja bardzo lubię tę soczewicę:
http://www.e-piotripawel.pl/zakupypoznan/towar/soczewica-zielona-vita-natura/214028/?sFraza=soczewica&strona=1
Edytowany przez portofinka 26 października 2012, 14:30
- Dołączył: 2006-04-25
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3686
26 października 2012, 14:31
a czy pecznieje pod wplywem gotowania?
- Dołączył: 2012-07-25
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3360
26 października 2012, 14:45
Tak i jest pyszna :)
- Dołączył: 2006-04-25
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 3686
26 października 2012, 14:52
to w takim razie musze ja koniecznie kupic.dzieki dziewczyny.
- Dołączył: 2008-07-06
- Miasto: Pod Gruszą
- Liczba postów: 7060
26 października 2012, 14:53
Podobna do grochu lub fasoli. Jak wszystkie straczkowe pecznieje podczas gotowania.
- Dołączył: 2012-09-18
- Miasto: Gdynia
- Liczba postów: 514
26 października 2012, 15:15
mysz57 napisał(a):
Podobna do grochu lub fasoli. Jak wszystkie strączkowe pęcznieje podczas gotowania
.
Chciałam napisać dosłownie to samo :)
- Dołączył: 2008-11-19
- Miasto: Italia
- Liczba postów: 5574
26 października 2012, 15:20
poki nie sprobujesz nie bedziesz wiedziala, smaku nie da sie dokladnie opisac a gusty sa rozne. zreszta wszystko zalezy jak sie dana rzecz przgotuje i z czym ugotuje, i z niedobrych produktow mozna zrobic smakowite cuda.
tu we Wloszech jada sie soczewice jako potrawe wigilijno-sylwestrowa, gotowana w wywarze z warzyw i pozniej podsmazana z miesem, a dokladniej tutejszym rodzajem kielbasy.