Temat: jaki alkohol się nada?

do namoczenia biszkoptu?

do zalania rodzynek by napęczniały?
do rodzynek moze byc rum, a do biszkoptu jakas wodka
Do namoczenia biszkoptu : rozcieńczony-z wodą gotowaną - alkohol  lub woda gotowana(zimna ) + troszkę aromatu , napar ( słaby ) z kawy . W zależności dla kogo i o jakim smaku będzie torcik . Nasączałam też rozcieńczonym rumem . Rodzynki : w rumie lub czystej wódce .
Pasek wagi
Moja siostra nasącza też biszkopty winem :) Albo można likierem, amaretto... praktycznie każdy alkohol, byle smakował dobrze do masy i rodzaju biszkoptu :)
Pasek wagi
rum albo wódka
Rodzynki - rum.
Biszkopty - amaretto;)
do rodzynek moze byc rum, a do biszkoptu jakas wodka

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.