23 października 2012, 22:55
do namoczenia biszkoptu?
do zalania rodzynek by napęczniały?
23 października 2012, 22:57
do rodzynek moze byc rum, a do biszkoptu jakas wodka
- Dołączył: 2012-03-04
- Miasto: Pod Babą
- Liczba postów: 934
23 października 2012, 23:36
Do namoczenia biszkoptu : rozcieńczony-z wodą gotowaną - alkohol lub woda gotowana(zimna ) + troszkę aromatu , napar ( słaby ) z kawy . W zależności dla kogo i o jakim smaku będzie torcik . Nasączałam też rozcieńczonym rumem . Rodzynki : w rumie lub czystej wódce .
- Dołączył: 2012-06-20
- Miasto: Miasteczko
- Liczba postów: 3836
23 października 2012, 23:59
Moja siostra nasącza też biszkopty winem :) Albo można likierem, amaretto... praktycznie każdy alkohol, byle smakował dobrze do masy i rodzaju biszkoptu :)
- Dołączył: 2012-10-07
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1376
24 października 2012, 07:24
rum albo wódka
- Dołączył: 2011-10-07
- Miasto: Szczawno-Zdrój
- Liczba postów: 15388
24 października 2012, 07:57
Rodzynki - rum.
Biszkopty - amaretto;)
- Dołączył: 2011-11-22
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 758
24 października 2012, 09:34
do rodzynek moze byc rum, a do biszkoptu jakas wodka