- Dołączył: 2012-05-18
- Miasto: Wyspa
- Liczba postów: 2763
20 października 2012, 19:12
Jakie polecacie ciasta/ciasteczka/ potrawy ? W domu mam skrzynkę jabłek i szkoda, żeby się zmarnowały...
- Dołączył: 2007-11-17
- Miasto: Lublin Dartford Uk
- Liczba postów: 3084
20 października 2012, 19:15
Soki, jabłka pieczone, racuchy z otrębami, szarlotka bez cukru :) Dżemy, musy :) Też bym chciała skrzynkę jabłek :P
- Dołączył: 2012-05-18
- Miasto: Wyspa
- Liczba postów: 2763
20 października 2012, 19:18
Na pewno w najbliższym czasie zrobię sobie omleta z musem jabłkowym, bo mam wielką ochotę, albo krążki jabłek w cieście naleśnikowym z cukrem pudrem
![]()
, szukam jakiegoś sprawdzonego przepisu na ciekawe jabłkowe wypieki
- Dołączył: 2012-02-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 13239
20 października 2012, 19:19
Szarlotka, mus, jabłka pieczone, kompot
- Dołączył: 2011-04-03
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1624
20 października 2012, 19:20
Jabłecznik, naleśniki za jabłkami
- Dołączył: 2007-11-17
- Miasto: Lublin Dartford Uk
- Liczba postów: 3084
20 października 2012, 19:25
Musu jabłkowego możesz sobie zrobić na całą zimę w słojach, a z całej skrzynki jabłek wyjdzie ci chyba z byt dużo słodkości hehe bo tak co jakiś czas jak będziesz chciała robić ciasta, ciasteczka, to część Ci pognije :P
- Dołączył: 2006-11-04
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 316
20 października 2012, 19:27
właśnie robię jabłka pod kruszonką
20 października 2012, 19:32
ja porobiłam musy i do słoików , trochę zostawiłam na jutro do naleśników, każdy też dziś wypił sok :) a jeszcze zostawiłam do jedzenia
20 października 2012, 19:32
szarlotka na kruchym cieście mniam.. koniecznie narób dżemów :) później wykorzystasz do ciast, na kanapki, do naleśników, placków, omletów itp.
- Dołączył: 2012-10-12
- Miasto: Wioska
- Liczba postów: 19355
20 października 2012, 19:33
Mus jabłkowy.Obierz, wytnij ogryzki, podduś w przykrytym rondlu z dodatkiem niewielkiej ilości wody.Jak wystygną zmiksuj.Dodaj cukier.można dać goździki, ale wyciągnąć po kilku godzinach.Potem do słoików i pasteryzować.