Temat: Dżemy

Mam dżemy domowej roboty - pyszne. Jem je razem z twarożkiem lub na kanapkę, ale trochę mi się już ten sposób przejadł. Jak wy wykorzystujecie dżemy?
Pasek wagi
naleśniory
czasem do owsianki dodaje , ewentualnie wyjadam łyżką ze słoika
Do nalesnikow, dodaje lyzeczke do budyniu (tzn. klade na ugotowany), do ciast, jesli pieczesz. 
do serka wiejskiego
twarogu
na wafel ryzowy
do mleka gorącego
do herbaty zamiast cukru
na omlet
do kaszki manny
do owsianki
Naleśniki
Pasek wagi
nalesniki :) mniami :)
Pasek wagi
dodaje do jogurtu i serka wiejskiego :D
wyłącznie do wafli ryżowych.
Ale moja mama dawniej robiła wz z dżemem i kremem (co dietetyczne nie jest, ale pyszne na pewno)
-Naleśniki
-Chlebek wasa
-Wafle ryżowe
-Wafle (takie zwykłe suche jakby w krateczkę )
-Z serkiem wiejskim
Ogólnie dżem nadaje się do jedzenia na wiele sposobów, uwielbiam!:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.