Temat: Przepis na pasztet z piersi kurczaka :)

Witajcie!
Ostatnio naszła mnie ochota na pasztet a sklepowych nie jadam z powodu dość niskiej jakości. Chciałabym przyrządzić taki pasztet sama. Czy zna Któras z Was fajny przepis ? Najlepiej, żeby nie wymagał on dodatku innego mięsa (cielęciny, indyczego itp.). 
Z góry dziękuję za odpowiedź. 
P.S. W googlach szukałam, ale żaden z tych przepisów mnie nie urzekł. 
To znajdź jakiś, pozmieniaj według siebie i będziesz miała idealny :)
no niby też tak można, ale nie wiem czy jak poodejmuję składniki to czy wyjdzie odpowiednia konsystencja :P 
Proszę bardzo :
http://vitalia.pl/index.php/mid/118/fid/1480/diety/odchudzanie/recipe_id/6321 

pyzia1980 napisał(a):

Proszę bardzo : http://vitalia.pl/index.php/mid/118/fid/1480/diety/odchudzanie/recipe_id/6321 

Dziękuję :) 
wydaje się byc idealny! 

Pasztet z piersi kurczaka i wątróbek drobiowych.

2pojedyncze filety z kurczaka

4 wątróbki drobiowe

1jajko

cebula

przyprawy

suszona pietruszka

Piersi z kurczka mielimy razem z cebulą.

Wątróbkę ugotowaną na mleku i ostudzoną też mielimy.

Mięso mieszamy z przyprawami i jajkiem.

Ta porcja na jedną keksową foremkę aluminiową starcza.

Pieczemy w piekarniku około 30min.

Pyszny zamiast wędliny i zdrowy.

100g-120kcal

20g-białka


kasjjopeja napisał(a):

Pasztet z piersi kurczaka i wątróbek drobiowych.2pojedyncze filety z kurczaka4 wątróbki drobiowe1jajkocebulaprzyprawysuszona pietruszkaPiersi z kurczka mielimy razem z cebulą.Wątróbkę ugotowaną na mleku i ostudzoną też mielimy.Mięso mieszamy z przyprawami i jajkiem.Ta porcja na jedną keksową foremkę aluminiową starcza.Pieczemy w piekarniku około 30min.Pyszny zamiast wędliny i zdrowy.100g-120kcal20g-białka

dzięki :) ten zrobię następnym razem, bo pierś już przygotowałam ale nie mam wątróbki :) 
A ja kiedyś robiłam pasztet z selera był pyszny a przepis mi zaginął ehh

kasjjopeja napisał(a):

Pasztet z piersi kurczaka i wątróbek drobiowych.2pojedyncze filety z kurczaka4 wątróbki drobiowe1jajkocebulaprzyprawysuszona pietruszkaPiersi z kurczka mielimy razem z cebulą.Wątróbkę ugotowaną na mleku i ostudzoną też mielimy.Mięso mieszamy z przyprawami i jajkiem.Ta porcja na jedną keksową foremkę aluminiową starcza.Pieczemy w piekarniku około 30min.Pyszny zamiast wędliny i zdrowy.100g-120kcal20g-białka


a jakie przyprawy?
i temp w piekarniku?
Pasek wagi

Przyprawy sól ,pieprz , gałka muszkatałowa,imbir mielony,i co chcesz.

Ja ustawiam na 200C .

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.