- Dołączył: 2009-09-05
- Miasto: Karlsruhe
- Liczba postów: 272
11 października 2012, 22:06
Jak w tytule. Kończę staż i na odchodne chciałabym poczęstować moich współpracowników ciastem, ale takim żeby powalało z nóg. Proszę o jakieś przepisy:)
- Dołączył: 2012-03-30
- Miasto: Olesin
- Liczba postów: 545
11 października 2012, 22:11
mnie zawsze zniewala z nóg karpatka - po 1. jest trudna po 2. nieziemsko pyszna :D ale przepisu nie mam :P
- Dołączył: 2010-07-29
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 15412
11 października 2012, 22:13
ja lubie karpatke, fantazje
biszkopt w połączeniu z herbatnikami, krówką, masą budyniowo wiórkową
- Dołączył: 2012-06-18
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 710
11 października 2012, 22:15
Popapraniec, 3 bit, stefanek. Z doświadczenia wiem, ze stefanek zawsze najlepiej schodzi :)
- Dołączył: 2012-08-24
- Miasto: Zbylitowska Góra
- Liczba postów: 1694
11 października 2012, 22:21
zrób sobie placek moze byc jak tort z 2 blatami orzechowymi, wsrodek kokosowy, i do tego mase z jajek ubijanych na parze...do jednej czesci masy mozesz dodac co chcesz np. kawe a do drugiej cos innego wedle uznania..i mozesz jakos jak lubisz przyozdobic...trzeba naponczowac te placki elegancko do masy dodac troszke alkoholu i nie przesłodzic...mi bardzo smakuje takie cuś...zalezy co kto lubi.....ja jakbym jechała do tesciowej to bym upiekła tzw czeskiego oni uwielbiaja...3 placki miodowe w środek masa grysikowa na masle rzecz jasna i jeden placek w środku smaruje jeszcze prawdziwym powidłem sliwkowym na wierz polewa robiona moim sposobem...jak posiedzi dwa dni w lodówce to jak im zawioze to 15 minut i nie ma.....karpatke tez lubie...moze napiszesz co wg Ciebie moze powalic z nóg ...ja przekombinowanych np nie lubie....ooo szarlotka na ciepło taka pyszna...niebo w gębie ale to trzeba umiec i miec warunki pozniej i lody do tego...
- Dołączył: 2012-08-24
- Miasto: Zbylitowska Góra
- Liczba postów: 1694
11 października 2012, 22:21
albo wz z dobra masą...
- Dołączył: 2012-02-06
- Miasto: Chełm
- Liczba postów: 9990
11 października 2012, 22:22
Moim zdaniem przepyszne jest tiramisu. Ale takie z oryginalnego wloskiego przepisu. Łatwe w przygotowaniu i nie trzeba piec. Tylko nie wiem czy sie nada na taki poczestunek, bo trzeba je jesc z talerzyków, jest takie dosyc "rzadkie". Rozwala sie po prostu.
- Dołączył: 2012-08-31
- Miasto:
- Liczba postów: 315
11 października 2012, 22:50
shrek ;)
12 października 2012, 08:40
Moje ulubione ;)
Z reszta nie tylko moje.. Kazdy zawsze bral dokladke ;p
http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-mocno-czekoladowe
12 października 2012, 08:43
Karpatka jest trudna?????