- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
11 października 2012, 21:10
11 października 2012, 21:43
Piekarnik rozgrzej to temperatury 160 stopni C. Blachy wyłóż papierem do pieczenia.
Oddziel żółtka od białek. Obydwie mąki przesiej razem. Białka ubij na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj cukier. Następnie do piany dodaj żółtka. Połącz krótko mikserem na średnich obrotach. Łyżką wymieszaj masę z mąką. Dodawaj ją stopniowo, najlepiej łyżka po łyżce. Masa powinna być jasna i bardzo puszysta.
Napełnij szprycę z okrągłą końcówką* i wyciskaj na blachy okrągłe biszkopty.
Piecz max 15 minut. Następnie odczekaj chwilę i zdejmuj gotowe ciastka z papieru.
11 października 2012, 21:47
Za przepis się oczywiścię nie obrażę ;) zawsze się przyda. Ja mam gotowe jabłka - 2 jabłonki ładnie mi w tym roku obrodziły i mam przeduszone w słoikach gotowe do wyłożenia na ciacho ;) zero tarcia :D
11 października 2012, 21:48
11 października 2012, 21:50
11 października 2012, 21:50
11 października 2012, 21:52
Edytowany przez Carrolyn 11 października 2012, 21:56