Temat: dietetyczne leczo?

Kochani czy macie może przepis na lekką wersję leczo? Bo wiem, że oryginalnie idzie tam kiełbasa i że warzywa trzeba z cebulą podsmażyć.. A może macie pomysł na leczo bezmięsne (albo z drobiem) i tak, żeby nie musieć niczego smażyć??

ale leczo nie jest kalorycznym i ciezkim daniem.

mozna zamiast kielbaski dac mieso np z kurczaka, jak wspomnialas. zrobilam pol na pol.

ale litosci, zeby sie przejmowac podsmazona cebula i warzywami?
przeciez nie leje sie litrow oleju, tylko max 2 lyzki.

a może leczu z kawałkami piersi kurczaka i warzywa i cała reszta
ale mieso kurczaka "opiec" wczesniej ososbno? czy wrzucic do tych warzyw surowe..?? nie mam pojecia co w jakiej kolejnosci, bo nigdy nie robilam leczo :(
można wrzucić bezpośrednio do warzyw, nie trzeba osobno. smacznego
Hmm możesz poddusić cebulkę na wodzie, potem dodać cukinię jeśli masz, resztę warzyw. Wcale nie musisz dodawać oleju, wystarczy, że poddusisz wszystko w garnku. A mięsko możesz usmażyć na teflonie bez oliwy lub upiec.
Wszystko jednocześnie na patelni + łyżka oleju wystarczy (wszystko i tak puści soki)
*pierś z kurczaka
*papryka
*cebulka
*cukinia
*pieczarki
 Na koniec pomidory w puszcze ( miksuje) i dodaje do wszystkiego :)

Tak robię dietetyczne leczo :) pychotka

http://www.biegaczka.com.pl/wordpress/2010/06/dietetyczne-leczo/

Może się przyda ;) Smacznego.

ja robię z kiełbasą normalnie, i nic. to mimo wszystko niskokaloryczne danie, smaczne :) wystarczy kupić kiełbasę jakąś lepszą, chudszą, a nie taką za 8 zł w której są zmielone szczury z taśmy produkcyjnej ;-)
A u mnie w domu od kiedy pamiętam leczo robi się z samych warzyw:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.