Temat: zważony jogurt w zupie - jest nadzieja na odratowanie?

tak jak w temacie :/ Zawsze tak zabielam, a dziś dziad sie zważył.. Czy da sie odratowac tą zupe?? W sumie jadłam ją i smak ma normalny ;) Ale nieapetycznie wygladają te plywające biale farfocle :P Moze dodam łyżke smietany i tak przybieli zupe, ze nie bedzie nic widac?? :P heeelp
trzeba było dodać jogurt grecki a nie naturalny
niestety nie da się odratować
oj no to teraz musztarda po obiedzie ;) ale zawsze dodawalam ten sam jogurt, zawsze procedura taka sama.. nie wiem co dzis nie zajarzylo z tą moją zupą :P
zbuntowała się :D
no możesz spróbować zabielić śmietaną :D gorzej być nie może:D

Wyzbieraj sitkiem:)

Pasek wagi
zawsze trzeba wczesniej wymieszac jogurt z odrobina goracej zupy i potem wlewac, teraz to po ptokach...

zorza1982 napisał(a):

Wyzbieraj sitkiem:)

hahahaa no wlasnie nie moge bo tam jest mnóstwo warzyw i te farfocle sie poprzyczepialy do wszystkiego.. musialabym kazde warzywko osobno opłukac ;D

pistacjowata napisał(a):

zawsze trzeba wczesniej wymieszac jogurt z odrobina goracej zupy i potem wlewac, teraz to po ptokach...

Tak też zrobiłam - wymieszałam z odrobiną zupy, potem powolutku wlewałam i mieszałam energicznie - zawsze wychodzila super. A dzis dostała szajby ;D

Mimisia92 napisał(a):

możesz spróbować zabielić śmietaną :D gorzej być nie może:D

Tak zrobię... masz racje, juz teraz gorzej jej nie zepsuje :P

edit: WSZEM I WOBEC OZNACZAM - śmietana pomogla!! ;) Tzn tak ladnie wszystko zabieliła, że juz sie mniej odznaczaja te farfocle :P aczkolwiek sie ich nie pozbylam ;D

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.