- Dołączył: 2010-01-11
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 674
22 września 2012, 13:56
che przyrzadzic na dzis golonke, to bedzie moj pierwszy raz, szukam caly czas odpowiedniego przepisu w Internecie, ale kazdy jest inny i nie wiem wedlug ktorego powinnam ja przyrzadzic. Chcialabym zeby golonka byla miekka i z ta petyczna chrupiaca skorka. wiem, ze to nie za bardzo dietetyczne, no ale tak wyszlo ze gotuje nie dla siebie wiec kalorycznosc nie jest w tym przypadku priorytetem ;) szukam naprawde dobrego sprawdzonego przepisu ;) licze na Was kochane ;) dzieki z gory ;)
- Dołączył: 2012-07-07
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 1044
22 września 2012, 14:07
no jak nie dietetycznie, tomoja ulubiona, niezdrowa jak cholera ale przepyszna jest golonka w kapuscie, np stąd
http://www.wielkiezarcie.com/recipe19670.htmlalbo mozna ją po prostu przyprawic i ugotować na parze,tylko to trocęh długo trwa, ale chrupiącej skorki nie będzie, ale za to jest delikatna i krucha
albo tutaj, golonka w piwie i miodzie- tej nie robilam, ale wyglada apetycznie, i kiedys sie skusze:))
22 września 2012, 14:09
Ja nie jem, nie jadłam ,więc Ci nie polecę. Poszperaj w google:)
22 września 2012, 14:13
przepis sprawdzony i wychodzi pycha.:
Gotujesz golonkę do miękkosci w wodzie
przygotowujesz warzywa: starta marchew,pietruszka, por -twarda czesc, nie liście,cebula
wrzucasz do brytfanny golonkę posypujesz ja z kazdej strony przyprawami wg własnego uznania, wrzucasz na nią warzywa, zalewasz wszytski piwem i wstawiasz do pieczenia. Golonka bedzie wtedy gotowa do podoania gdy warzywa zmiękną. Smaznego . ale smaka sobie narobiłam :)
Edytowany przez minusczternascie 22 września 2012, 14:14