- Dołączył: 2010-09-22
- Miasto: Warszawka
- Liczba postów: 10855
22 września 2012, 11:02
potrzebuje waszej pomocy. waszej nie GOOGLE
dziś mam w planie zrobić parówki w cieście drożdżowym
i tak mam pytania
1kg mąki , drożdze mleko itp......
ale troszkę mi się pomieszało bo w przepisach pisze na poczatku rozgnieść drożdże z cukrem potem ciepłe mleko i make dodać ODSTAWIĆ ?>
a w innej misce mieszać pozostałość..
ale że co
jak to
tamto wyrośnie a potem do tego wyrośniętego dodać te niewyrośnięte i zagniesc.???. tego nie pojmuje..
napisał by mi ktoś jak krok po kroku zrobi c te ciasto bo każdy przepis jest inny...
proszę....
- Dołączył: 2010-09-07
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1540
22 września 2012, 11:42
kup ciasto francuskie, równie smaczne i duzo prostsze:D
- Dołączył: 2007-05-15
- Miasto: Żar
- Liczba postów: 987
22 września 2012, 11:44
świeże drożdże mieszasz z ciepłym mlekiem z odrobiną cukru, soli i mąki i odstawiasz w ciepłe miejsce aż drożdże zaczną pracować. Suche drożdże dodajesz od razu do mąki i zagniatasz ciasto