Temat: Parówki w ciescie

potrzebuje waszej pomocy. waszej nie GOOGLE
dziś mam w planie zrobić parówki w cieście drożdżowym
i tak mam pytania
1kg mąki , drożdze mleko itp......
ale troszkę mi się pomieszało bo w przepisach pisze na poczatku rozgnieść drożdże z cukrem potem ciepłe mleko i make dodać ODSTAWIĆ ?>
a w innej misce mieszać pozostałość..
ale że co
jak to
 tamto wyrośnie a potem do tego wyrośniętego dodać te niewyrośnięte i zagniesc.???. tego nie pojmuje..
napisał by mi ktoś jak krok po kroku zrobi c te ciasto bo każdy przepis jest inny...
proszę....

kup ciasto francuskie, równie smaczne i duzo prostsze:D
świeże drożdże mieszasz z ciepłym mlekiem z odrobiną cukru, soli i mąki i odstawiasz w ciepłe miejsce aż drożdże zaczną pracować. Suche drożdże dodajesz od razu do mąki i zagniatasz ciasto
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.