Temat: obiady na kilka dni

Co można ugotować i zostawić w lodówce na około 2-3 dni? :) Tanio i oszczędnie. 
leczo - pomidory, papryki kolorowe, cukinia, cebula, możesz dać chudą szynkę zamiast kiełbasy. Tanio, zdrowo, szubko. 
Leczo, wszelkie gulasze, można upiec mięso z kury i trzymać w hermetycznym pojemniku (sama tak często robię) 
Pasek wagi
leczo już dzisiaj zrobiłam :)
1.czesci z kurczaka zamarynowac i upiec w piekarniku bez tłuszczu -jesc bez skóry i np kalafior
2.makaron razowy ze szpinakiem i parmeznem-pychota a nie lubiałam szpinaku...odgrzejesz parmezan natalerz

makaron ze szpinakiem, super :)
w zasadzie większość potraw nadaje się na 2-3 dni jeśli przechowujesz je już gotowe, zamknięte w szczelnym pojemniku w lodówce.
gołąbki ! :D dłuzej mogą tez poleżeć zupy, zwłaszcza te kwaśne - ogorkowa. Na pewno na 3. dzien jest ok.
Pasek wagi
Zupy, spaghetti.czy inne sosy.
dziewczyny skupily sie tylko na tym co powinno sie jesc na diecie ale o zupach sie zapomina

mozesz zrobic kluski sladkie/kopytka i surowe zamrozic

sosy miesne, leczo, zupy wszelakie
kotlety (schabowe, mielone, z cycka) na drugi dzien powinny byc ok

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.