- Dołączył: 2010-06-07
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 168
7 września 2012, 21:59
Witam,
Czy ktoś próbował robić zwykłe ciasto z torebki ( typu babka cytrynowa) i upiec je w foremkach na muffinki zamiast w blaszce?
Czy wtedy ciasto trzeba krócej piec, czy może np ciasto może nie wyjść?
- Dołączył: 2011-12-19
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 5949
7 września 2012, 22:02
Ale po co skoro przepisy na większość muffinków są bardzo proste.
A jeśli koniecznie chcesz takiego gotowca to wystarczy sprawdzić patyczkiem do szaszłyków. Jeśli wyjmiesz suchy to upieczone. Na pewno piecze się krócej bo też forma mniejsza. Najczęściej ok 20-25 min. Ale wszystko zależy od ciasta, także sprawdź.
Edytowany przez Irbiss 7 września 2012, 22:03
7 września 2012, 22:06
tak, robiłam. Sprawdzaj metodą "patyczkową" :D Jak suchy patyczek - ciasto gotowe
- Dołączył: 2010-06-07
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 168
7 września 2012, 22:10
super, dzięki bardzo za odpowiedzi ;)