- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
31 sierpnia 2012, 23:07
31 sierpnia 2012, 23:26
31 sierpnia 2012, 23:43
ricotta nie ma 20-30% tl za to mascarpone tak
ricotta ma ok 10%
31 sierpnia 2012, 23:44
31 sierpnia 2012, 23:49
1 września 2012, 00:04
:) juz mialam wikipedie oskarzyc o klamstwo, ale doczytalam:) ricotta domowej produkcji jest taka tlusta, nawet 30-40% tl, za to moj egzemplarz z lodowki (ze sklepu) ma dokladnie 11% tl i 146kcal/100g
Obrazilam serwatke, a okazala sie skarbem..
Ricottę otrzymujemy : z serwatki z mleka owczego, koziego, serwatki z mleka krowiego mleka + 10% mleka