28 sierpnia 2012, 12:53
zaraz oszaleje :0 robie placki ziemniaczane i wszędzie gdzie nie wejdę pisze zeby dodać mąkę, ale jaką ? na jednym forum były odpowiedzi na przemian pszenna i ziemniaczana :D
a w jednym przepisie znalazłam żeby dodać żytnią, więc jako to z ta mąką ? :)
28 sierpnia 2012, 12:55
ja tam zawsze dodaję zwykłej mąki pszennej. raz mi zabrakło i zrobiłam z ziemniaczaną to myślałam że jak kogoś walnę tym plackiem to zabiję
- Dołączył: 2012-05-15
- Miasto: Rzeszów
- Liczba postów: 345
28 sierpnia 2012, 12:58
ja daje make pszenna ale tylko troszeczke ,o zytniej nigdy jeszcze nie slyszlam
- Dołączył: 2005-11-24
- Miasto: Zabrze
- Liczba postów: 2160
28 sierpnia 2012, 13:00
ja dodaje ziemniaczana. i nigdy twarde nie wychodza, bo mąkę sie daje stopniowo masa nie może byc ani bardzo gesta ani za bardzo płynna i ilośc zalezy tak naprawde od ziemniaków