Temat: ryba!

Witam!

z czym zrobić rybę (ryż,ziemianki itp),żeby miało mało kcl:)
i jak ją panierujecie?
pozdrawiam:)
ja piekę w rękawie/folii albo robię na parze. Do tego jakieś brokuły albo inne warzywa albo trochę ryżu brązowego.
Pasek wagi
Ja nie panieruję, bo gotuję albo piekę; a podaję z brokułami lub fasolką :)
z mixem sałat+ feta/ mozarella+ suszone pomidory+ oliwa no i przede wszystkim bez panierki, nie smażona tylko gotowana/duszona/pieczona
Piekę w foli z ziołami, do tego sałatki, ryż
Ja jem pieczone lub gotowane na parze, np. dorsz w porach gotowany na parze, albo łosoś pieczony w folii z warzywkami suszonymi i świeżym czosnkiem. Wtedy jest naprawde niskokaloryczny. Oczywiście lepiej jest dodać jakąś surówkę, ale jestem za leniwa, żeby ją robić zbyt często.
Pasek wagi
Ja lubie z grila do tego warzywka takie jakie akurat mam w domu
a pstrąg?
DWA DNI TEMU pstrąga (w całosci) natarłam solą i pieprzem, troche majeranku do srodka wsadzilam galązke koperku, plastry pora i po żabku czosnku pokrojonego w plastry. zawinęłam w folie i do piekarnika. potem dorzuciłam frytki;p(nie zbyt dietetyczne)
podałam sałatke ze swieżego szpinaku, pomidorow, oliwek,czerwonej cebuli i fety, polanej sosem vinegre (ale nie dodawalam oliwy)
Łosoś (albo inna ryba) z makaronem razowym i orzeszkami pinii. Przepis na blogu kulinarnym . Prosto, smacznie, zawsze wychodzi, a orzechy wspaniale wpływają na mózg :P

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.