Temat: Co na obiad?

Witajcie, wyczerpały mi się wszelakie pomysły i co dzień zadaję sobie pytanie co by tu ugotować na obiad w miarę tanio.. Proszę o propozycje - za wszystkie dziękuję ;)
ja robilam zupe, to rosol byl na 2 dni a z tego zrobilam na 3 dzien pomidorowke.
makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem, przepisz znajdziesz u mnie
z tanich rzeczy to: fasolka szparagowa i jajko sadzone, makaron z czosnkiem i cukinią, ryż z warzywami (bakłażan, cebula, cukinia, papryka, pomidory), pałeczki z kurczaka pieczone na ruszcie (pod skórkę włóż ząbek czosnku- mięso przejdzie smakiem), ziemnaki pieczone w mundurkach z serkiem wiejskim z ogórkiem a'la tzatziki, faszerowana papryka lub cukinia (mięso mielone drobiowe plus ryż lub tylko z warzywami do środka i upiec), mielone z rusztu (bez obtaczania w bułce i smażenia), potrawka meksykańska (kurczak lub indyk, papryka, czarna fasola, cebula, pomidory), gotowany kalafior, zupa kalafiorowa (włoszczyzna, 2 ziemniaki i kalafior plus jogurt naturalny- zmiksowane), ryba w folii (łosoś z Biedronki za 10 zł lub zwykła mrożona), "chińskie": paseczki schabu z warzywami, sosem sojowym i sosem chili...
bigosik z mlodej kapustki .. bedzie nawet na dwa dni :)
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.