Temat: tort piętrowy i problem z masami

Witam!
Zostałam zobowiązana do zrobienia urodzinowego tortu dla mojej 5-letniej bratanicy. Będzie sporo gości więc wyzwanie duze...Mała zazyczyla sobie dwa torty: malinowy i truskawkowy. Wymyslilam wiec zeby zrobic tort piętrowy. Jedno piętro miałby stanowić tort szwardzlandzki tylko zamiast wisni dalabym maliny, przepis:
http://www.mojewypieki.com/przepis/t...forest-cake%29

Drugie piętro stanowiłby "tort marzenie", czylo jasny biszkopt przelozony kremem jogusrotywm i truskawkami:
http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...e/przepis.html

Ale nie mam bladego pojęcia ktory smak ma byc na gorze a ktory na dole. Dosłownie spędza mi to sen z powiek bo boję się ze tort mi sie rozjedzie tort szwardzlandzki juz robilam i jest dosyc sztywny ale czy utrzyma ten torcik jogurtowy? a moze to wlasnie ten truskawkowy dac na dol?nigdy nie robilam takiej masy....macie moze jakies doswiadczenie w tej sprawie?
jak myslicie ktory torcik bedzie stabilniejszy i moglby stanowić baze?
Nie odpowiem ci na pytanie niestety ale sama zapytam. dobry ten tort szwarcwaldzki?
Pasek wagi
Najlepiej zrób dwa oddzielne i wtedy nie będziesz się bała, że jeden nie utrzyma drugiego.
ale dwa torty urodzinowe...tak troche dziwnie. a poza tym taki pietrowy to chyba bedzie robil wrazenie:) a szwardzlandzki robilam i jest rewelacyjny. robilam ostatnio dla mamy na urodziny i juz tata ktory wrocil pod wieczor do domu nie zalapal sie nawet  na okruszki:)
Jak dobrze rozumiem robisz torty dla dziecka , które chciało DWA TORTY. Więc zrób 2. To chyba ona ma być szczęśliwa w tym dniu a nie ty. Twoja pracę na pewno docenią wszyscy.
moze zle napisalam...chciala dwa smaki: truskawkowy i malinowy. nie chce tego laczyc w jednym wiec rozsadniej bedzie zrobic dwa. i mysle ze malej bardziej spodoba sie jednak tort pietowy.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.