Temat: Sos do spaghetti

Hej wszystkim szukam prostego przepisu na sos do spaghetti z miesem, ! Typu cebula, mieso, przecier pomidorowy? Wlasnie, pomozcie jak to szlo ? :)
znam sposób moojej mamy...
czosnek dużooo! bazylia, pieczarki, papryka:( mieso mielone... przecier (ja mam dawtona za2.69zł w carfourze kupiłam) i seeer:)

Też będę robiła spagetty
wiem,wiem... duuuużo ma kcl,ale dzisiaj niedziele:)
ja uzylam pomidorow z puszki i dosmakowalam keczupem, nie lubie jak sos jest gorzkawy-kwaskowy od pomidorow

w prawdziwym przepisie daje sie sele starty i marchewke, mieso, cebula, pomidory, jakasz wloszka mowila o winie jeszcze.
ale zazwyczaj seles marchew,mieso, cebula pomidory i przyprawy

80 g makaronu = 280 kcal
100 g miesa z kurczaka = 100 kcal
pomidory, cebula, przyprawy = malo

---> nie tak duzo jak na obiad
Smażysz cebule i mieso, przyprawiasz, dolewasz przecier, wode, zagotowujesz, ja mąką zaklepuje.
Nienawidzę keczupu w sosie, fuj.
kroisz czosnek, podsmażasz, dodajesz mielone, potem dodajesz puszkę pomidorów krojonych (bez skórki) i trochę przecieru, gotujesz tak 10 - 15 minut, dodajesz dużo przypraw (sól, pieprz, bazylia, oregano, tymianek), potem wrzucasz w to makaron, dobrze mieszasz, tak z ok 1 - 2 minuty i ściągasz z patelni :) 
Ja praktycznie zawsze idę na gotowca i kupuję sos w sklepie
dzieki super zrobilam w 20 minut mieso z przecierem mmm :)

zelkowelove napisał(a):

Ja praktycznie zawsze idę na gotowca i kupuję sos w sklepie

ja tez ale teraz mam faze robienia wszystkiego sama bo boje sie poprostu.. nie wiadomo co tam jest a tak to zawsze skladniki swoje dodaje i wiem co jem :) im mniej sztucznych rzeczy tym organizm szczesliwszy i zdrowszy :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.