Temat: książka kucharska

Cześć dziewczyny:)
Mam pytanie
Jaka książkę kucharska polecacie
Może znacie dobra książkę kucharską z dietetycznymi przepisami? (może nie dietetyczną ale z obniżona zawartością tłuszczu)?



Pasek wagi
internet:)
szkoda kasy na ksiazki kucharskie

Pasek wagi
ja tam lubie google
jamie olivier?
ja lubię jamiego oliwiera, ale on dietetyczny nie jest specjalnie, za to cuda z niczego robi
Pasek wagi
ja mam chyba z 3 ksiazki kucharskie + pełno jakichś typu "kuchnia chińka" itp i nawet z nich nie korzystam bo w necie łatwiej hehe

wiec ja jako książke kucharska polecam google i jej strony kucharskie
potrawy jarskie
kuchnia polska

KotkaPsotka napisał(a):

internet:)szkoda kasy na ksiazki kucharskie

Nie zgodzę się - książka kucharska na półce zdecydowanie wygrywa z internetem :). A tego typu książki można dostać naprawdę tanio.
Chociaż w necie można znaleźć praktycznie każdy przepis - to prawda.

Co do pytania - kupiłam ost. w Carrefourze coś w stylu "Dietetyczne przepisy" - kosztowała chyba 20 zł, jest bardzo gruba i podane są w niej wszelkie wartości odżywcze oraz kalorie. Ogólnie mam w domu kilka książek kucharskich - na pewno przepisy w nich zawarte są inspiracją i można na spokojnie usiąść na kanapie, poszukać, ew. pozmieniać :)

A ja mam masę książek kucharskich i w google tez zaglądam.
Pasek wagi
Witam dziewczęta,
Jestem nowa tutaj na forum i dopiero przyswajam wszystko powoli :)

Co do tematu: ja ostatnio przerzuciłam się na kuchnię jarską i korzystam również z książek kucharskich. Z internetu też, ale w internecie wszystkiego nie ma a w książkach są dość wyszukane przepisy. Moje ulubione przepisy są w książce "Kuchnia wegetariańskia świata"
http://sfinks.info/produkt/190/kuchnia_wegetarianska_swiata
Gorąco ją polecam. Wracając jeszcze do kwestii książka vs. google to kolejnym argumentem przemawiającym za papierową wersją jest fakt, że nie mam laptopa ani drukarki a przepis lubię mieć pod ręką :)

Pozdrawiam

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.