Temat: help!

Jak długo, maksymalnie, można piec udka z kurczaka? Piekę już je ok. godz. w temperaturze 180stopni a ciągle wydaje mi się, że jeszcze nie są upieczone tak jak powinny - z drugiej strony nie chcę ich spalić. Jak długo mogę je piec??
To może masz zepsuty piekarnik bo powinny być już upieczone.
Pasek wagi
piekarnik napewno jest dobry. Może udka robione u chłopaka mają inny kolor bo są z dodatkiem tłuszczu

Ja zwykle nastawiam piekarnik na 150 stopni na 2 godzinki i zawsze są potem upieczone :)


lenag, myślisz, że jak jeszcze dam na pół godziny to nic się nie stanie??
na pewno nic się nie stanie
jak chcesz mieć chrupką skórkę to niech jeszcze posiedzą
jak niekoniecznie, podlej wodą, jak widzisz, że się jarają i śmiało mogą się jeszcze piec
wetknij widelec  zobacz czy są dobre
są smaczne jak mięsko odchodzi od kości
Pasek wagi
dzięki, Olga. Właśnie chodzi mi o tą chrupką skórkę ale bałam się, że ja spalę. Dzięki :)
i jak pisze Lenag0 zmniejsz temperaturę i się nie przejmuj
Pasek wagi
Jak chcesz chrupką skórkę, to podlewaj je tm sosikiem, który sam się z nich wytopił. Ja piekę bez przykrycia, około 1,5 godziny w 180-190C i podlewam co jakiś czas i wychodzi przepyszne.
piekłam 1,5h :) Wyszły świetne :)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.