8 sierpnia 2012, 17:02
Jak długo, maksymalnie, można piec udka z kurczaka? Piekę już je ok. godz. w temperaturze 180stopni a ciągle wydaje mi się, że jeszcze nie są upieczone tak jak powinny - z drugiej strony nie chcę ich spalić. Jak długo mogę je piec??
- Dołączył: 2011-12-19
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 5949
8 sierpnia 2012, 17:03
To może masz zepsuty piekarnik bo powinny być już upieczone.
8 sierpnia 2012, 17:05
piekarnik napewno jest dobry. Może udka robione u chłopaka mają inny kolor bo są z dodatkiem tłuszczu
8 sierpnia 2012, 17:05
Ja zwykle nastawiam piekarnik na 150 stopni na 2 godzinki i zawsze są potem upieczone :)
8 sierpnia 2012, 17:07
lenag, myślisz, że jak jeszcze dam na pół godziny to nic się nie stanie??
- Dołączył: 2010-12-01
- Miasto: Legionowo
- Liczba postów: 4421
8 sierpnia 2012, 17:09
na pewno nic się nie stanie
jak chcesz mieć chrupką skórkę to niech jeszcze posiedzą
jak niekoniecznie, podlej wodą, jak widzisz, że się jarają i śmiało mogą się jeszcze piec
wetknij widelec zobacz czy są dobre
są smaczne jak mięsko odchodzi od kości
8 sierpnia 2012, 17:10
dzięki, Olga. Właśnie chodzi mi o tą chrupką skórkę ale bałam się, że ja spalę. Dzięki :)
- Dołączył: 2010-12-01
- Miasto: Legionowo
- Liczba postów: 4421
8 sierpnia 2012, 17:10
i jak pisze Lenag0 zmniejsz temperaturę i się nie przejmuj
8 sierpnia 2012, 17:19
Jak chcesz chrupką skórkę, to podlewaj je tm sosikiem, który sam się z nich wytopił. Ja piekę bez przykrycia, około 1,5 godziny w 180-190C i podlewam co jakiś czas i wychodzi przepyszne.
8 sierpnia 2012, 18:17
piekłam 1,5h :) Wyszły świetne :)