- Dołączył: 2012-07-20
- Miasto: Maroko
- Liczba postów: 501
7 sierpnia 2012, 12:38
znacie przepis na niskokaloryczne spaghetti- tzn tak sos pomidorowy i makaron to jasne z tym sobie dam radę ;) nie za bardzo znam się na gotowaniu mówię od razu ;P mam problem z mięsem bo wiadomo jak go będę smażyła na patelni na oleju to od razu będzie dużo więcej kalorii. macie pomysł co zrobić z tym mięsem? mogę takie mielone dać do piekarnika? czy tak nie da rady?;)
- Dołączył: 2012-03-29
- Miasto: Opalewo
- Liczba postów: 988
7 sierpnia 2012, 12:40
Ja robię tak,że mielone mięso z indyka smażę na patelni teflonowej bez tłuszczu a jak się trochę przypieka to dolewam troszkę wody żeby się poddusiło do tego pomidorki, papryka, pieczarki, dużo czosnku, ketchup i koncentrat pomidorowy. Przepyszne.
- Dołączył: 2012-07-02
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 2329
7 sierpnia 2012, 12:40
albo do piekarnika albo zwyczajnie ugotuj, tzn. uformuj takie mini kuleczki i wrzuć do wody, tylko jak będziesz mieszała to uważaj, żeby się za bardzo nie rozpaprały:)
- Dołączył: 2012-02-08
- Miasto: Bahamy
- Liczba postów: 4458
7 sierpnia 2012, 12:40
hmm? nie jadam mięsa wiec nie wiem:( może po prostu zrób bez mięsa:)
7 sierpnia 2012, 12:42
możesz usmażyć na patelni teflonowej, upiec w piekarniku lub ugotować (coś podobnego jak pulpety ;))
- Dołączył: 2010-08-30
- Miasto: Nigdzie
- Liczba postów: 1008
7 sierpnia 2012, 12:43
A może makaron z tuńczykiem i pomidorami :)? Bardzo fajne lekkie danie. Najpierw podsmażasz cebulkę z czosnkiem, potem wrzucasz puszkę pomidorów i przyprawiasz (oregano, bazylia, sól pieprz i co tam lubisz, chilli...)Na małym ogniu gotujesz żeby sok z pomidorów odparował trochę. Na końcu wrzucasz tuńczyka z puszki - w sosie własnym może być. Chwilkę trzymasz i gotowe. Makaron oczywiście al dente :D. Pycha, i jakie szybkie :). Zawsze mam w domu składniki na to danie, bo jest mega szybkie, tanie, smaczne i lekkie.
- Dołączył: 2011-07-29
- Miasto: Zabrze
- Liczba postów: 1689
7 sierpnia 2012, 13:02
Ja milę mięsko z piersi kurczaka i smażę bez tłuszczu na teflonie. Zagotowany sos dodaje na patelnie do usmażonego już mięsa i chwilkę gotuję. Do tego makaron (najlepiej ciemny) i gotowe ;)