Temat: Jajecznica

Z czym robicie jajecznicę ? ja robię z szynki i 4 jajek. Chciałabym coś dodać, aby była lepsza, ale zabardzo nie wiem co. Słyszałam, że pomidory się dodaje.
Pasek wagi
ja uwielbiam jajecznicę na śmietanie. jest bardzo delikatna i po prostu pyszna.teraz śmietanę zastępuję jogurtem naturalnym ale mimo to nie trzaci na smaku;) naprawdę polecam;))

moja ulubiona wersja to jajecznica(2jajka) i 50g wędzonego łososia na zimno, pieprz 

pycha


Ze szczypiorkiem, albo z pieczarkami i cebulką na mleku :D
-pomidory
-boczek
-grzyby
-ser żółty
-cebula

do wyboru do koloru :)
ja dodaje czasem lubszczyk
ja robie podobno dobr a jajecznice :)
w zależności od tego jak bardzo jestem głodna, albo ile osób bedzie ją jadło - tyle jajek.
robie na maśle, na patelni. najpierw przysmażam albo kiełbasę albo szynkę ewentualnie piersi z kurczaka z cebulą, potem jajka i na koniec wrzucam pokrojone pomidory, sczzypiorek, czasami ser żółty.

ewentualnie, mój kolega tak robi, a ma chyba diete i przepisy z naturhouse (??) na etapie smażenia kiełbasy/szynki wrzuca pokrojoną w drobne kostki kromkę ciemnego pieczywa i robi takie grzanki ;)
Ja robię czasami z pomidorem i z serem jest super. Czasami ze szczypiorkiem i kiełbasą czy tam szynką, z kurkami, z innymi grzybami . Najbardziej smakuje mi z łososiem foty u mnie w pamiętniku jak chcesz zobaczyć łososiową jajcówę :D
A ja najbardziej lubię jajecznicę z kukurydzą i ananasem z puszki! 
Pasek wagi
pieczarki koniecznie .....moj maz lubi jeszcze z papryka :))
zartujesz? ja robie jajecznice z 1 jajka.  Do tego cukinia w kostke, cebula,papryka, pieczarki i wychodzi baaaardzo duzo.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.