- Dołączył: 2012-07-07
- Miasto: Kielce
- Liczba postów: 193
29 lipca 2012, 23:45
Kochane moje mam straszną ochotę na kasze gryczaną z sosem :) Czy macie jakiś przepis na małokaloryczny sos z piersią z kurczaka?:)
29 lipca 2012, 23:56
jogurt naturalny + czosnek + jakiekolwiek inne przyprawy, ja używam np fit up do sałatek;d
30 lipca 2012, 00:01
a ja wymyśliłam ostatnio: 3 pomidory i kilka sliwek zesmazyc na patelni zeby odparowała woda dodać kilka kropel soku z cytryny, papryczkę ostrą i cukier (ew. slodzik=2 tabl) bardzo dobre było;)
- Dołączył: 2012-02-17
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 359
30 lipca 2012, 00:02
Kurczaka posmażyć, potem dodać i zeszklić cebulę, dodać pokrojone na plastry pieczarki i wszystko razem smażyć, potem podlać wodą i chwilę podusić, zabielić jogurtem naturalnym i gotowe :D pychota :D
- Dołączył: 2012-07-30
- Miasto:
- Liczba postów: 73
30 lipca 2012, 02:49
Ja zawsze jem pierś z kurczaka z sosem czosnkowym na jogurcie naturalnym, z koperkiem i innymi przyprawami jak oregano, bazylia. Pycha :) A pierś gotuje, kroje w kawałeczki, i smaże na wodzie z przyprawami. Ma taką skórkę chrupką jakby była smażona na margarynie. Polewam sosem i zajadam :D
- Dołączył: 2012-07-02
- Miasto: Lublin
- Liczba postów: 2329
30 lipca 2012, 09:37
Smażenie na wodzie brzmi trochę jak z kuchni molekularnej:)
- Dołączył: 2012-07-30
- Miasto:
- Liczba postów: 73
30 lipca 2012, 09:57
hehe trochę :D Ale mi się udaję. Niestety tylko na małych kawałkach piersi z kurczaka. Duży kotlet nie przejdzie. Przynajmniej jeszcze nie znalazłam patelni, która by to zniosła. A powiem Wam, że jak widzę wizualnie, że kurczak ma skórkę smażoną to od razu inny smak w buzi. Mimo, że to tak naprawde gotowana pierś. Można ewentualnie dodać jakąs oliwe dietetyczną ale na tym się nie znam.
30 lipca 2012, 10:02
Nie lubię kaszy gryczanej ale moja mama, która zawsze uważała, że kaszę trzeba jeść, bo jest zdrowa robiła ją z wołowiną i sosem mięsnym z papryką, pieczarkami, cebulą, bazylią, zielem angielskim i liściem laurowym. Mięsny ma pewnie sporo kcal to sądzę, że niezły też będzie z pieczarkami, chilli, pomidorami, oregano i pieprzem.
30 lipca 2012, 10:04
Nie śmiejcie się ze smażenia na wodzie, bo ja też smażę na wodzie i całkiem nieźle to wychodzi. Trochę jak gotowanie tyle, że daję mało wody żeby to nie pływało i całe witaminy nie znajdowały się w wodzie zamiast w mięsie
- Dołączył: 2012-07-30
- Miasto:
- Liczba postów: 73
30 lipca 2012, 10:12
BobaFat dobrze, że też tak robisz bo już myślałam, że jest ze mną coś nie tak ![]()